Neprikladna odjeća za vjenčanje

mladenka-i-djeveruse

Vjenčanja su svečane i odlične prigode da se zabavimo, sretnemo obitelj i prijatelje koje dugo nismo vidjeli, a usto se i odlično najdemo. To je vrijeme slavlja i zabave, no uvijek se postavlja vječito žensko pitanje što obući. O odabiru odjeće za vjenčanje, uvelike ovisi mjesto i vrijeme održavanja samog vjenčanja.

Održava li se vjenčanje u zatvorenom prostoru, obucite laganiju i kraću haljinu kako vam ne bi bilo vruće. Za vjenčanje na otvorenom, obavezno uzmite jaknicu ili šal u slučaju da naglo zahladi usred ceremonije. U protivnom će vam hladnoća pokvariti ugođaj i zabavu.

U ovoj biste prilici trebali pažljivo i ozbiljno razmisliti o odabiru odjeće jer nije svaka prikladna za svečane prigode, posebice vjenčanje.

Bijela haljina. Prvo i najvažnije pravilo je da nikada ne biste smjeli obući bijelu haljinu na tuđe vjenčanje. Bijela haljina označava “čistoću”, a ujedno je upadljiva što vam dovoljno govori za koga je taj dan predviđena bijela boja.

Mladenka je jedina koja bi trebala nositi bijelu boju, a ona je ostalima strogo zabranjena. U nekim se kulturama dolazak na vjenčanje u bijeloj haljini smatra uvredljivo i nekulturno.

Vulgarna haljina. Preotvorene haljine loš su izbor za vjenčanja. Naime, to su svečane prilike i bilo bi neprimjereno doći polugol. Međutim, neke se žene žele pokazati pa nerijetko dolaze u prekratkim ili preotvorenim haljinama.

Ovakve modele probajte izbjegavati, kao i jarke boje poput crvene, ljubičaste ili žute. Obavezno zaboravite na tamne tonove jer ćete izgledati preslužbeno.

Sportska odjeća. Smatra se razumljivim da je na vjenčanje potrebno doći sređen i lijepo obučen. No, ne vole svi uređivanje i uglađenu toaletu pa bi radije odabrali traperice i običnu majicu.

Bez obzira osjećate li se u ovakvoj odjeći ugodnije, za vjenčanje ipak nije primjerena. Nije obavezno da imate visoke potpetice ili izazovne haljine, možete ih zamijeniti slatkim i jednostavnim balerinkama te lepršavom haljinom. Tako će vam biti udobno, a ujedno ćete i prikladno izgledati .

D.Š. Foto: Dmitriy Raykin7Shutterstock