Zavjese za dašak glamura u stanu

soba-sa-svijetlim-zavjesama

Željeli biste preurediti svoj dom, stan ili kuću, ali ne znate kako? Dizajner interijera mogao bi vam pomoći, ali je preskup i ne možete si ga priuštiti? Ne brinite. Uz naše savjete, na jedan dan možete postati dizajner i preurediti dom po svom ukusu. Svom stanu možete dati dašak glamura bez velikog trošenja novca i vremena. Idealno rješenje koje će vam pomoći kod uređenja je promjena zavjesa. One nisu preskupe, osvježavaju prostoriju, a ujedno mijenjaju njen cjelokupni dojam.

Zavjese su u početku služile isključivo kao zaštita od sunčanih zraka, svijetla i pogleda izvana. Kako je vrijeme prolazilo, a moda postajala sve bitnija u životu ljudi, zavjese su počele dobivati sve više modela, oblika i stilova. Više nije bila važna sama namjena zavjese, već njihov estetski izgled i ljepota. Danas su zavjese pravi modni dodatak svakog stana. Zbog tog ih je razloga izrazito teško izabrati i uklopiti u interijer.

Sam izbor modela i boje zavjese ovisi isključivo o dojmu koji se želi postići, jednako kao i o prostoriji u kojoj se nalazi. Sobe u kojima se češće boravi (dnevna soba, blagovaona, kuhinja) trebale bi imati svjetlije zavjese, dok bi za prostorije poput kupaonice ili spavaće sobe bilo bolje odabrati tamnije nijanse.

Tkanine mogu biti prozračne, tamne, svijetle, jednobojne, s uzorcima ili čipkaste. Želite li postići što jednostavniji izgled sobe, a opet biste htjeli da ima određenu profinjenost, birajte jednobojne zavjese tamnijih boja sa uzorkom čipke. Tako zavjese neće privlačiti svu pozornost, a opet će se dovoljno istaknuti i promijeniti izgled cijele sobe. Svjetlijem namještaju bolje će pristajati svjetlije nijanse zavjesa.

Glamurozniji stil možete postići ukoliko odaberete visoke i duge zavjese, tanjeg materijala. Svila svjetlijih boja odlično će izgledati u kombinaciji sa kožnim namještajem. Prevladavaju li u vašem stanu uglavnom neutralne boje, zavjese zlatne ili srebrne boje dat će mu dašak posebnosti. Za spavaće sobe birajte tamnije i deblje zavjese, kako bi vas što uspješnije štitile od sunca i noćnog svjetla.

D.Š.  Foto: Mayer George Vladimirovich/Shutterstock