Masaža vulkanskim kamenjem

žena na masaži
Žena na masaži, Foto: Igor Stepovik/Shutterstock

Danas praktički na svakom koraku možete birati između bogate ponude raznih kozmetičkih salona koji nastoje privući što više klijenata. Kako je život u zadnje vrijeme itekako postao užurban nije ni čudno kako je sve više onih koji imaju potrebu za nekim od tretmana u svrhu boljeg raspoloženja i općenito zbog boljeg zdravstvenog stanja. Tu se najviše misli na brojne masaže stvorene da vas opuste.

Masaža je zasigurno jedna od najpopularnijih usluga koje kozmetički saloni nude, a na vama je da se odlučite za jednu od njih. U zadnje vrijeme sve se više priča o čuvenoj masaži koja uključuje vulkansko kamenje, odnosno vruće kamenje.

O čemu se točno radi? Za sve one koji ne znaju radi se o kombinaciji vrućeg i hladnog kamenja, gdje se koristi vruće kamenje od bazalta i hladno kamenje od mramora. Bazalt je ništa drugo nego vulkansko kamenje koje se može naći s vanjske strane vulkana, a koje se oblikuje od vruće lave u trenutku kada vulkan eruptira.

Ako niste znali radi se o zaista dugom procesu tijekom kojeg je izloženo kamenje stajalo i to nasvim mogućim uvjetima, kao što je izloženost suncu te toplim i hladnim vremenskim prilikama. Upravo zbog tih različitih uvjeta u samom kamenju je došlo do formiranja određenih kristala i minerala.

Spomenuto kamenje odlično je kod raznih tretmana budući da ima sposobnost zadržavanja vrućine i hladnoće. Kao dio tretmana postoji već jako dugo, a smatra se da su ga jednom davno koristile žene iz starih, odnosno drevnih civilizacija. Naime ako niste znali tadašnje žene stavljale su kamenje na trbuh tijekom mjesečnice.

Zašto je masaža vulkanskim kamenjem toliko popularna? Ako niste znali njezina učinkovitost širi se na nekoliko područja. Prije svega izuzetno je korisna kod boljeg proticanja limfe zbog čega ju uvelike koriste kod drenaže.

Osim toga dobra je za izbacivanje neželjenih toksina iz tijela. Masaža vulkanskim kamenjem pomaže kod što bolje čvrstoće i sjajne kože, a osim toga pomaže i kod smanjivanja napetosti mišića.

Autor: S.Š. Foto: Igor Stepovik/Shutterstock