Kako nanijeti kremu za kosu

žena s kremom u ruci
Žena s kremom u ruci, Foto: lev dolgachov/Shutterstock

Za loš izgled svoje kose ne možete uvijek kriviti frizera. Pokušajte naime malo razmisliti o tome kakve sve proizvode koristite u periodu dok ne idete kod frizera. Odnosno pokušjate malo razmisliti o tome kakve šampone i regeneratore kupujete, odnosno kakve maske stavljate i stavljate li ih uopće. Naravno da za lijepi izgled kose nije dovoljno otići samo na šišanje potrebno je puno više.

Velik dio upravo ovisi o nama samima, za kakav smo se tretman odlučili. Prema mišljenju struke pokazalo se kako brojne osobe uopće ne koriste čuvene kreme za kosu, odnosno velik dio njih ne zna ni da postoji, ili bolje rečeno čemu služi.

Za sve one koji nisu znali kreme za kosu napravljene su u svrhu lakšeg i boljeg oblikovanja svake kose, bilo da se radi o kovrčama, ili možda ravnoj kosi. Naime u dućanima postoje razni modeli prilagođeni svakom tipu kose. Ako niste sigurni pitajte prodavača.

Ako želite kremu možete i sami napraviti, a najbolji i najjeftiniji način je zasigurno kombinacija jednog žumanjka, malo maslinovog ulja i naravno meda. Radi se o smjesi, odnosno kremi koju je najbolje nanijeti na kosu i držati oko 15 minuta. Nakon isteka vremena treba dobro isprati. Postupak možete ponoviti jednom u tjedan dana.

Kada se priča o raznim kremama uglavnom se misli na njegu kose tretirane raznim bojama i ostalim preparatima koji u sebi sadrže kemiju. Dakle ako vam je kosa suha i ne želite kupovati po dućanima uvijek se možete odlučiti za domaći proizvod kako je već navedeno.

Sve one kreme koje su prije svega usmjerene na styling vaše kose možete odabrati prema onome što vama treba. Međutim tu treba biti oprezan, odnosno trebate paziti kako ju nanosite. Do problema može doći onda kada stavite previše i kada vaša kosa izgleda kao da ju niste prali tjednima.

Kako bi izbjegli takav efekt najbolje je uzeti manju količinu kreme koju ćete ravnomjerno protrljati među svojim dlanovima nakon čega ćete ju nanijeti na kosu. To ćete učiniti na taj način da ćete prste provući kroz vlažnu kosu počevši sa samim korijenom.

Vodite računa o svom izgledu i izgledu svoje kose koja treba biti lijepa i sjajna.

Autor: S.Š. Foto: lev dolgachov/Shutterstock