Make-up za svijetlu kožu i kosu

svijetla koža i kosa
Svijetla koža i kosa, Foto: YuriyZhuravov/Shutterstock

Prirodne plavuše su najrijeđa skupina žena. Procjenjuje se kako ih je sve manje sa svakom generacijom pošto su geni za tamnu kosu dominantniji. Možda je upravo rijetkost ono što muškarce neodoljivo privlači kod plavuša, a možda se radi o krhkosti i zaštitničkom instinktu. Nije nam strano da se mnoštvo djece rađa sa plavom kosicom koja će kasnije potamniti.

Stoga ako ste prirodna plavuša dobile ste na genetskom ruletu. Nećete moći igrati na kartu doboke tajanstvenosti jer vaša vanjština sugerira razigranost i bezbrižnost. Nemojte pokušati kopirati stil tamnoputijih žena ili onih tamnije kose jer biste mogle završiti sa preizvještačenim make-upom. Vaša koža je svijetla i delikatna. Izgledate poput porculanske lutke stoga ne pokušavajte ovo sakriti.

Imperativ za šminkanje ako vam je koža svijetla i delikatna je manje je više. Malo tekućeg pudera ili tonirane kreme je dovoljno. Nije potrebno čak ni koristiit puder u kamenu jer riskirate da ga nanesete previše i na taj način izgledate mnogo starije no što jeste,  a tko bi želio nešto takvo.

Od rumenila će vam sjajno stajati nijanse breskve ili čak svijetlije nijanse električno ružičaste za nešto odvažniji make-up. Bitno je da izgleda u potpunosti prirodno, pa ako vam je koža suha umjesto rumenila u prahu ili kamenu iskoristiite ono u kremi. Na taj način ćete dobiti zdravi sjaj i izgledati kao da ste se upravo vratile iz teretane.

Što se tiče sjenila tu imate nekoliko opcija ovisno o tome koja je boja očiju uparena sa vašim tenom. Iako je najvjerojatnije da su vam oči plave moguće je i da su zelenkaste ili boje svijetlog lješnjaka. Ako želite igrati na sigurno sve ove boje šarenice odlično se slažu sa ljubičastom i zemljanim tonovima. Primjese zlatnih čestica u sjenilu za nešto svečaniji izgled također su odličan odabir.

Nemojte pretjerivati sa tušem i olovkom ako imate vrlo svijetao ten. Čak možete i crnu olovku zamjeniti onom smeđom kako bi dale mekoću svome licu. Ako su vam obrve vrlo svijetle slobodno ih malo potamnite olovkom za obrve. Usne neka budu nježno roze ili neutralne i sočne.

 Autor: L.K. Foto: YuriyZhuravov/Shutterstock