Kožni namještaj za luksuzan dom

kožni namještaj
Kožni namještaj, Foto: Ljupco Smokovsk/Shutterstock

Nije bitno živite li već u vlastitom stanu, u iznajmljenom stani ili ste još uvijek student koji živi kod roditelja ili možda u podstanarstvu. Bez obzira koja je vaša stambena situacija vjerojatno ste razmišljali o svom idealnom domu i kako bi on trebao izgledati. U kolikim se fantazijama kada sretni sa 60 sjedite kao svoj na svome nalazi i prekrasna kožna garnitura.

Namještaj načinjen od prave kože iznimno je skup posebice ako se radi o ekstremno kavalitetnom i dobro poznatom brandu. Kada kupujemo ovakav namještaj ne kupujemo samo kauč ili naslonjač već ulažemo u budućnost i kupujemo kvalitetan predmet koji manamjeravamo imati neko vrijeme. Nitko ne može poreći kako kožni namještaj mijenja izgled prostorije. Daje mu finoću i eleganciju i jednostavno želite ukliznuti u tu meku kožu i pogledati dobar film u zagrljaju bolje polovice ili zadrijemati nakon napornog dana.

Naravno da će trajnost namještaja uvelike ovisiti o tome brinete li se o njemu kao valja. Kožni namještaj će zahtjevati nešto više brihge no onaj od tkanine, ali svakako se isplati. Moguće je višestruko produljiti trajnost kožnog namještaja. Prije kupnje svakako razmotrite strukturu prostorije. Pronađite mjesto na kojem se vaš novi kauč neće nalaziti na direktnom sunčevom svijetlu niti blizu radijatora ili drugih izvora topline poput kamina. U protiovnom bi vam se moglo dogoditi da koža počne prebrzo pucati ili da se pojave izblijedjela mjesta na području na kojem svakodnevno u njega udara sunce.

Naravno da i kožni kauč treba očistiti. Nikada nemojte čistiit kožu sredstvima koja sadrže imalo amonijaka jer biste mogli završiti sa ružnim izblijedjelim mrljama kojih se nećete moći riješiti. Nabavite posebne sapune kojima ćete istrljati kožu i kasnije je prebrisati mekim dobro upijajućim tkaninama. Najveći rizik je zapravo pucanje kože na mjestima koja su najizloženija trljanju.

Kako se to ne bi dogodilo sredstvima za omekšavanje kože premažite svoj namještaj. Nemojte pretjerivati, dva puta godišnje biti će sasvim dovoljno. Pokušajte mjesta na kojima je svima najdrađže sjesti zaštititi i na chic i moderan način. Pobacajte na taj prostor velike mekane jastuke. Svima će biti drago utonuti u njih i smanjit ćete trošenje kože. Uživajte ovoga jutra. Podignite noge na tren i opustite se.

 Autor: L.K. Foto: Ljupco Smokovsk/Shutterstock