Kako zavoljeti svoje tijelo

ljubav tijelo

Ukoliko ste jedna od onih žena koje krase obline i koje nemaju “idealnu” težinu, te ste zbog toga nesretne, ne brinite! Svaka žena je lijepa onakva kakva je, a kako bi i vi zavoljeli svoje tijelo u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta.

Žene koje se ne osjećaju ugodno u svojoj koži, najčešće izbjegavaju ogledala, posebice u trenucima kada nemaju odjeću na sebi. No malo njih zna da je baš gledanje sebe u ogledalo ključno kako bi zavoljele svoje tijelo. Jedan od trikova za ljubav prema svome tijelu je i taj da se našminkate i napravite frizuru pa stanete pred ogledalo, te da to prakticirate barem jednom tjedno. Ovako uređene stanite pred ogledalo gole i u prvim putevima kada ovo prakticirate, prvo obratite pažnju na sređenu frizuru i našminkano lice. Na taj način nakon nekog vremena moći ćete vidjeti svoje golo tijelo pred ogledalom bez problema.

Nikada nemojte o sebi i svome tijelu razmišljati na negativan način. Umjesto kukanja i negativnih misli, počnite razmišljati o svome tijelu pozitivno, i to o svakom dijelu svoga tijela. Za svaki dio svoga tijela koji ne volite, prvo zahvalite, pa onda krenite sa pozitivnim mislima. Primjerice ukoliko ste nedavno rodili i ne možete se pomiriti sa promjenama na svom tijelu, počnite ih prihvaćati na način da svome tijelu za početak postanete zahvalne što je iznijelo trudnoću do kraja i što vam je omogućilo da na svijet donesete jedno prekrasno malo biće. Takvim razmišljanjem ćete nakon nekog vremena početi voljeti svoje tijelo.

Efekt pozitivnih misli je uvijek puno jači od efekta negativnih misli, tako da se uvijek što je više moguće pridržavajte pozitive. Mnoge poznate osobe ne izgledaju niti približno onako kako ih vidite na slikama. No uz svakodnevne komplimente svih ljudi koji rade za njih i koji ih uljepšavaju, te uz ljubav prema sebi samima one izgledaju bolje nego što stvarno jesu.

Budite ono što jeste i volite sebe. Prihvatite da ste žena koja ima svakodnevne obveze i koja uz obavljanje svih tih obveza nema vremena brinuti samo o svom izgledu, te da tako niti ne mora biti. Počnite se voljeti zbog toga što jeste, jer ćete samo tako moći voljeti i svoj izgled. Ne povodite se ljepotom sa televizije i iz časopisa jer ta ljepota nije stvarna.

Jednako tako društvo koje vas okružuje može imati veliki utjecaj na vaše misli i razmišljanje, pa bi bilo dobro da se okružite ljudima koji vas vole zbog onoga što jeste i koji u vama vide lijepu i posebnu osobu. Sve koji nisu takvi izbjegavajte.

Svaka žena se osjeća bolje kada se malo sredi i kada drži do svoga izgleda. Zato nađite vremena za sebe, i svaki dan se uredite tako da se osjećate dobro i lijepo. Bolje se možete osjećati i kada drugima nudite komplimente. Nemojte škrtariti na komplimentima i gledati samo mane na drugima, kako bi se hranili, jer se na taj način nećete nahraniti nego ćete se samo osjećati još gore.
Autor: A.Z., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock