Kako zavarati glad

prazan tanjur

Borba s kilogramima nije lagana i postupak donošenja pravih odluka nikada nije jednostavan. Gubitak kilograma podrazumijeva ispunjenje nekoliko važnih faktora, a među kojima su čvrst karakter te vjerovanje u sebe i svoje mogućnosti.

Problem mnogih ljudi prilikom mršavljenja je osjećaj gladi koji je teško zavarati. Do toga dolazi zato što se velik dio njih odlučuje za rigorozne dijete koje u sebi sadrže mali broj dozvoljenih namirnica s malom energetskom vrijednošću te zbog toga što su naviknuli svoj organizam na određene namirnice.

Postoji nekoliko načina kako se može zavarati glad. Bilo bi dobro kada bi se u početku usredotočili na glavno jelo dok sve ostalo možete smanjiti. To znači da vam glavno jelo može biti obilnije dok se za ostale obroke možete počastiti bilo kojom salatom.

Za desert možete pojesti zdjelicu kompota s malo šećera. Glavno jelo kao što je riba ili meso neka bude pečeno na roštilju ili u pećnici, a možete ga kuhati i na pari.

Izbjegavajte konzumiranje dva jela jedno za drugim koja obiluju kalorijama. Postoje jela s kojima započinjete i završavate obrok. To su: grejpfrut s tim da mu ne smijete dodavati puno šećera, kuhano jaje, kuhani špinat, kiselo zelje, celer, mrkva i bijeli kravlji sir.

Bilo bi dobro kada bi svaka dva dana kontrolirali svoju težinu. Zaboravite na alkoholna pića, a umjesto njih redovito pijte vodu. Nećete pogriješiti ako budete pili između 6 i 8 čaša vode na dan.

Neka u vašoj prehrani bude manje masnoća, kruha i šećera. Obogatite svoj život zdravim navikama i sa što više aktivnosti. Ako možete pokušajte si priuštiti masažu barem jednom tjedno jer se masiranjem ne skida salo nego se potiče cirkulacija.

Vodite računa o zdravoj i uravnoteženoj prehrani kako ne bi došlo do problema s probavom. Česta začepljenja razlog su nakupljanja kilograma kojih se kasnije teško riješiti.

Foto: Marc Dietrich/Shutterstock