Kako staviti rumenilo prema obliku lica

nanošenje rumenila

Rumenilo je jedno od nezamjenjivih oružja iz ženskog arsenala uljepšavanja i svaka žena neminovno posjeduje barem nekoliko nijansi. Kada uračunamo shimmere i bronzere taj broj se svakako penje. Čini se kao mala intervencija, ali pravilnim nanošenjem možemo stvoriti iluziju potpuno drugačijeg oblika lica i preoblikovati ga u skladu sa stilom koji nam je taj dan zanimljiv.

Iako ga nalazimo u kremi, prahu ili kamenu konture ćemo najbolje oblikovati onime u prahu iako ženama sa suhom kožom savjetujemo da ipak koriste ono u kremi koje će njihovoj isušenoj koži dati zdravi sjaj. Rumenilo u prahu ili kamenu odlično je i za mješanje i čak i ako kupite samo jedno svjetlucvo možete  ga nanijeti preko onoga koje ne posjeduje reflektirajuće čestice i postići glamurozan sjaj u trenu.

Glavno i primarno pravilo, koje vjerujemo da poznajete je da se nasmiješite i zatim pokretima prema gore razvučete rumenilo od najviše točke jagodica do korijena kose. Želite li za posebne prilike nešto dramatičniji efekt nanesite nešto tamnije ruimenilo ispod najviše točke jagodica i sa nekoliko brzih i oštrih pokreta napravite decentnu sjenu, ali pazite kako ne bi ostala vidljiva linija.

Svaki oblik lica zahtjeva drugačiji način nanošenja rumenila. Stanite pred zrcalo, pogledajte koji je vaš oblik i započnite. Imate li okruglo lice nanesite rumenilo na uobičajen način, ali po završetku još jednom širokom četkom nanesite rumenilo sa sjajnim česticama ili shimmer na najviše točke jagodične kosti i jednu nijansu tamnije ispod jagodica.

Za četvrtasto lice koncentrirajte rumenilo u središtu lica u udubine obraza i nanesite i nešto rumenila na četvrtaste djelove brade kako biste omekšali konture. Nekoliko puta samo tapnite i na nosni most i središte brade. Srcoliko lice pak zahtjeva nanošenje rumenila malo ispod kostiju lica u udubine obraza i malo sjajila na vrhu brade i na sljepoočnicama.

Stoga ne očajavajte ako niste zadovoljne oblikom svoga lica jer mali trikovi velikih majstora mogu vam pružiti ono što želite. Malo prakse i možete se kameleonski tranformirati u nekog drugoga svakoga dana. Uživajte u eksperimentiranju i želimo vam uspjeh.

 Autor: L.K.. Foto: Inga Ivanova/Shutterstock