Oblikujte obrve prema obliku lica

žena s lijepo oblikovanim obr
Žena s lijepo oblikovanim obrvama, Foto: Lucky Business/Shutterstock

Savršen izgled traži puno toga, odnosno ispunjenje više faktora. Prije svega svaka osoba bi trebala poznavati svoje lice i sve ono što bi trebalo istaknuti, odnosno sakriti. Ključ dobrog izgleda leži u poznavanju osnovnih informacija, a koje se nadovezuju na pravila šminkanja kao što je nanošenje sjenila, rumenila, pudera i maskare. Osim potrebnih kozmetičkih proizvoda svakako treba obratiti pozornost i na obrve.

Za sve one koji ne znaju upravo oblik obrva može utjecati na izgled koji svaka osoba želi postići. Preko savršeno oblikovanih obrva možete na najbolji mogući način istaknuti crte lica kako bi ono ujedno izgledalo atraktivno i prirodno.

Na temelju provedenog istraživanja pokazalo se da jako puno osoba uopće ne vodi računa o tom dijelu lica. Jednostavno nisu smatrali važnim činjenicu da su i obrve dio lica koji treba pokazati na najbolji mogući način.

Budući da obrve treba urediti prema obliku lica potrebno je znati kako postoji njih nekoliko. Tu je okruglo, ovalno, četvrtasto, srcoliko, izduženo te četvrtasto. Svaki oblik lica ima svoja pravila koja bi trebali slijediti.

Svim osobama koje imaju izduženi oblik lica preporuča se ravnija linija obrva. Zapravo ravne obrve s blago povišenim lukom.

Kada se malo bolje pogleda to zapravo i nije čudno budući da sve osobe sa izduženim oblikom lica nastoje ublažiti svoje oštre crte lica.

Sve osobe sa srcolikim i četvrtastim oblikom lica trebale bi imati zaobljene obrve. Upravo taj lagano zaobljeni luk zapravo nastoji ublažiti potencijalne nedostatke koje lice može imati.

U slučaju da niste sigurni kako na najbolji način urediti obrve bilo bi najbolje za savjet upitati one osobe koje rade u kozmetičkim salonima, jer upravo vam one mogu dati najbolji savjet.

Naglasak je na poznavanju svog lica i dobrom oku pomoću kojeg ćete znati što točno treba napraviti.

Autor: S.Š. Foto: Lucky Business/Shutterstock