Casual odjeća za žene

casual stil

Kada kažemo riječ casual uglavnom nam u misli uskoči slika nas kod kuće, u subotnje poslijepodne, sa repićem na vrhu glave, još uvijek u piđami (to se zove subota), surfamo internetom ili pjevamo duet na sav glas sa  najdražim pjevačem, plešući u mucastim šlapicama.

No casual i ova kućna “elegancija” nisu ista stvar. Casual kombinacije one su o kojima se osjećamo udobno i u kojima možemo bez problema provesti čitav dan u jurnjavi gradom i ne osjećati se sputano ni jednim odjevnim komadom. Casual odjeća je estetski privlačna, funkcionalna i višenamjenska.

Ženski izbor casual odjeće postaje doista šarolik kada su u naše ormare ukliznule hlače. Preuzevši taj odjevni predmet od muškaraca u 20.st žena dobiva slobodu prikladnu svojoj novoj, revidiranoj ulozi u svijetu. Doba kada je žena bila lutka za pokazivanje, koja nije imala koncept casual odjeće i živjela je sputana svojim rodnim položajem, iza nas je.

Casual odjeća može itekako biti privlačna. Poigrajte se bojama i uzorcima i kada je pravilno izvedena ista kombinacija može vas provozati kroz čitav dan. Posao, kava sa prijateljima ili kolegama na kraju radnog vremena, odlazak na trening ili piće koje se pretvori u izlazak u petak navečer.

Pokušajte iskombinirati nešto potpuno udobno sa dobrim modnim dodacima. Možete slobodno i neke male pomoćnike utrpati u veliku torbu, koja će vam svakakao biti potrebna za dnevno izdanje, i samo promjenom ogrlice ili puštanjem kose napraviti potpuni zaokret na istom outfitu.

Dolaskom toplijih dana ponovo postaju aktualne udobne lepršave široke hlače. Ne želite li izgledati bezoblično, a volite nešto širu odjeću, uvijek birajte jednu široku i jednu usku stvar. Tako možete odabrati spomenute hlače i obući gore običnu majicu nalik potkošulji. Idete li na posao dodajte sako i decentnu ogrlicu. Klasične balerinke biti će sjajan casual odabir i omogućiti cjelodnevnu udobnost.

Ova ista kombinacija može poslužiti i za kavu sa prijateljima. Zabavan komad statement nakita, velika torba, platnene tenisice sa printom, pašmina i sunčane naočale i spremni ste. Izbacite sve ovo, zavežite rep, skinite šminku, ponesite sportsku torbu i trening čeka samo na vas.

Kameleonske sposobnosti casual odjeće mnogo su veće od recimo svilene haljine, koja bi mogla izgledati neprimjereno u mnogim situacijama. Stoga uložite novac u kvalitetne casual komade poput dobrih traperica, zanimljivih majica ili ležernih tunika. Modni dodaci upravo su ono što može od nekoliko običnih komotnih komada stvoriti modnu ekstazu. Uživajte u nesputanosti i kombiniranju pod ovim proljetnim suncem.

Autor: L.K., Foto: rockey/Shutterstock