Kako spriječiti elektricitet u kosi

kako spriječiti elektricitet u kosi

Postoji više razloga zašto dolazi do elektriciteta u kosi od promjene temperature do stanja u kojem se vlasi nalaze. Dobro je znati kako spriječiti elektricitet u kosi što je u većini slučajeva iritantno i kvari lijepu frizuru. Elektricitet se može pojaviti i zbog oštećene kose.

Bojana kosa je najviše izložena utjecaju elektriciteta te ona koja je često bila izložena raznim tretmanima od bojanja do minivala te pretjerane upotrebe laka i gela za kosu. Krivca možete pronaći u povećanoj količini vlage te ako se često češljate.

Bez obzira što je uzrokovalo da vam vlasi budu neposlušne i da zbog toga niste zadovoljne izgledom svoje kose, važno je njegovati svoju kosu na najbolji mogući način kako bi spriječili pojavu elektriciteta.

Što sve možete učiniti? Kosu treba redovito prati, a pogotovo ako ne želite da vas drugi gledaju s masnim vlasima. Ipak treba znati kako nije dobro pretjerano pranje kose jer tako može ostati bez potrebnih ulja koji ju štite od isušivanja.

Oštećena kosa s ispucanim vrhovima sklonija je elektricitetu i zbog toga je važno da redovito odlazite kod frizera. Nije dobro pustiti vrhove da još više pucaju ako puštate kosu jer će vam frizer morati ošišati više od onoga čemu ste se nadali.

Kosu bi bilo najbolje prirodno sušiti, ali kako je to teško očekivati tijekom hladnih dana, možete koristiti sušilo ali tako da ga tijekom sušenja držite udaljenog barem 30 cm od glave.

Ako želite izbjeći isušivanje kose i njeno oštećenje, možete koristiti sušilo kratko vrijeme dok ne osušite kosu do pola, a nakon toga nastaviti prirodno sušiti.

U dućanima postoje preparati protiv elektriciteta koji u sebi sadrže silikone. Možete pokušati i s njima kako bi se uvjerili da će vam frizura ostati postojana i vlasi uredne.

Ključ lijepe i zdrave kose ovisi o tome kako se prema njoj odnosite i vodite li dovoljno računa o šamponima i maskama koje koristite te o namirnicama s kojima se hranite, a koji su sebi imaju potrebne minerale i vitamine za bolje zdravlje kose.

Uz prave navike i tretiranje kose odgovarajućim preparatima nećete imati problema s nestašnim vlasima za koje ste ponekad uvjereni kako ih ni najbolji gel ne bi mogao ukrotiti.

Autor: S.Š., Foto: Subbotina Anna/Shutterstock