Kako sniziti krvni tlak na prirodan način

sok od naranče

Visoki krvni tlak problem je s kojim se suočava velik broj osoba. Ako ulazite u kategoriju onih koji imaju spomenutu tegobu morate pod hitno mijenjati način života, a to se odnosi na promjenu prehrambenih navika. Smanjite unos masnoća i soli, a povećajte dnevnu količinu vode koju unesete.

Visok krvni tlak opasan je jer povećava rizik od moždanog udara, srčanog infarkta, aneurizme te propadanja bubrega. Krenite s promjenom i osjećajte se bolje. Osim prehrambenih navika ono što se mora dogoditi je da vi kao osoba postanete svjesni da morate biti aktivniji i više vremena provoditi u šetnjama nego pred televizorom.

Prilikom odabira namirnica nastojte uvijek kupovati one koje su bogate kalijem, a to su krumpir, banane, grašak, dinja, sušeno voće, lubenice, rajčica te sok od naranče. Ako volite čokoladu neka vaš odabir bude tamna čokolada bogata kakaom. Umjesto kave pijte čaj, a ako ne možete bez kave odlučite se radije za kavu bez kofeina.

Jeste li čuli da cimet pomaže sniziti krvni tlak? Nekoliko provedenih istraživanja došlo je do zaključka kako uz samo 2 g cimeta na dan možete kontrolirati visinu krvnog tlaka. Brojni stručnjaci su se složili kako bi bilo dobro kada bi cimet uvrstili u svoju svakodnevnu prehranu.

Dobro je znati kako sam cimet nije dovoljan, ali je dobra osnova za daljnje korake koje ćete poduzeti u vezi svog zdravlja. Prehrana za koju se odlučite mora biti prilagođena svakom čovjeku, jer nismo svi jednaki i nemamo svi istu povijest bolesti.

Pogrešno je razmišljati kako se cimet može koristiti samo kao dodatak u kolačima. Njegova je primjena puno šira. Cimet je odličan i kao dodatak doručku, pa ga tako možete iskoristiti za posipanje jogurta ili kave. Ako volite jesti svježe voće, narežite ga na nekoliko komadića i pospite tim čudesnim prahom. Dobar tek.

Autor: S.Š., Foto: Valentyn Volkov/Shutterstock