Jednokratno bojanje kose kredom

bojanje kose

Oduvijek ste se divile onim odvažnim ženama koje bojaju kosu u plavo, pink ili zeleno ili imaju pramenove u nekoliko boja? Želite li imati pramenove u žarkim bojama? Imamo nešto za vas.

Kosu možete obojati običnom kredom i imati pramenove u nekoj zanimljivoj boji. Možete napraviti i kombinaciju od nekoliko boja. Odlično će vam poslužiti ukoliko želite isprobati novu boju za kosu bez straha, jer se boja zadržava do dva dana i lako se ispire.

Sam postupak bojanja je vrlo jednostavan i svatko ga može isprobati kod kuće. Na svjetlijoj kosi ljepše izgleda makar i na tamnoj kosi može djelovati efektno i super ako koristite jake boje.

Potrebna vam je kreda u boji ili bojama koje želite i pegla ili fen za kosu. Stavite ručnik na ramena jer kreda lagano pušta boju. Namočite kosu i izdvojite pramenove koje želite obojati. Temeljito prijeđite s kredom po pramenu dok ne nanesete dovoljno boje. Kad pramen prekrijete sa dovoljno boje, lagano počešljajte kosu te učvrstite boju fenom ili peglom.

Kreda isušuje kosu, pa ju nemojte prečesto tretirati kako se ne bi isušila. Zbog tog razloga nije preporučeno bojati cijelu kosu kredom. Nakon svakog tretmana kredom, poslije pranja nanesite hranjivu masku kako bi kosa zadržala sjaj.

U dućanima sada postoje posebne krede za bojenje kose, koje ne oštećuju kosu kao ove obične, međutim kod nas ih nema. Ipak, za neku specijalnu priliku mogu se upotrijebiti i obične. Krede u boji mogu se kupiti u bilo kojoj bolje opskrbljenoj knjižari i nisu skupe.

Mislite li da vam je boja monotona ovo je idealan način da u minimalnom vremenu i uz minimalno truda obojate vašu kosu i imate novi izgled bilo da je riječ o posebnoj prigodi ili svakodnevnom izgledu.

Autor: D.K., Foto: Angela Hawkey/Shutterstock