Kako smanjiti troškove vjenčanja

mali troškovi

Organizacija vjenčanja nije mala stvar, te može koštati puno živaca i novaca, posebice mladence koji su glavni likovi vjenčanja. No, kako bi barem jednu stavku uklonili, a to je novac, u nastavku vam donosimo par savjeta kako možete sami organizirati svoje vjenčanje bez da plaćate velike svote novaca organizatorima vjenčanja.

Organizirajte svoje vjenčanje sami, a neka vam u organizaciji pomognu prijatelji i obitelj. Vidjet ćete da ćete čak i uživati u organizaciji, a na kraju ćete biti i sigurni da je sve onako kako ste sami željeli da bude, jer nitko neće organizirati umjesto vas, pa će biti i manja mogućnost za greške.

Odmah nakon što ugovorite datum vjenčanja, dogovorite se sa svojom polovicom o iznosu budžeta koji imate i koji možete potrošiti na organizaciju vjenčanja. Ukoliko vam fali nešto novaca, kako bi si priuštili sve što bi htjeli, pitajte svoju obitelj da vam pomogne, ukoliko je u mogućnosti.

Buket cvijeća sigurno možete napraviti sami! Nema ništa posebnije i originalnije, nego da na vlastitom vjenčanju imate buket koji ste sami smislili i napravili. Na taj način ćete uštedjeti puno novaca, jer cvjećari naplaćuju velike svote baš za mladenkin buket.

Ako želite napraviti proslavu za pamćenje, a da pri tome ne potrošite brdo novaca, umjesto benda angažirajte dj-a koji će sigurno zapaliti podij, svim hitovima koji će biti originalni, pa se ne morate bojati kako će zvučati i da li će pogriješiti ton i riječi.

Čestitke isto tako, kao i buket možete napraviti sami! Dajte mašti na volju i napravite ih tako da imaju vaš osobni pečat. Mladenci puno pozornosti i novaca daju na čestitke, a zapravo je najbitnije da su one unikatne i jedinstvene. Zato napravite nešto što će svakog gosta uistinu podsjetiti na vaš dan i koje neće biti slične ili čak iste kao čestitke sa drugih vjenčanja.

Umjesto stolova punih cvijeća, stolove za goste možete ukrasiti i svijećama u bojama vašeg vjenčanja. Na taj način ćete znatno uštedjeti, a nećete dobiti ništa manje na lijepom izgledu, koji će biti potpuno romantičan.

Zaboravite na limuzine i bacanje novaca na njih, neka vas netko iz obitelji ili prijatelj čiji vam se auto najviše sviđa dovede do oltara. Budite jedinstveni!

Autor: A.Z., Foto: Pavel Tarasenka/Shutterstock