Kako se riješiti celulita

narančina kora

Vitko tijelo, čvrst trbuh i zategnuta stražnjica… Upravo je to želja mnogih koji pokušavaju smršaviti i osjećati se dobro u svom tijelu. Osim gubitka kilograma i pokušaja učvršćivanja mišića, postoji još jedna želja, a to je uklanjanje celulita.

Ta ružna narančina kora zahvatila je velik dio populacije i to najviše žene. Zašto? Zbog načina života, genetske predispozicije itd… Dalo bi se puno pričati o uzrocima, iako stručnjaci još uvijek nisu sigurni da mogu samo za jedan od faktora reći da je 100 % kriv za pojavu celulita. Pošteno bi bilo reći kako je spoj nekoliko faktora doprinijelo stvaranju celulita.

Za žene je on sigurno broj 1. kada je u pitanju neprijatelj koji napada dobar izgled i time prijeti da će narušiti odlično raspoloženje bilo koje osobe. Kako ga se onda riješiti? Što treba poduzeti kako bi celulit nestao?

Jedan od načina kako si možete pomoći je promjena u načinu prehrane. Trebali bi obogatiti svoje jelovnik svježim voćem i povrćem, a isto tako bi bilo dobro da svaki dan pijete puno tekućine, izvorsku vodu, čaj od koprive te zeleni čaj. Tako ćete potaknuti proces detoksikacije i iz organizma brže izbaciti sve štetne tvari.

Osim zdravog načina prehrane ne treba zaboraviti na vježbanje. Bez učestalih aktivnosti teško je očekivati bilo kakve rezultate. Dugotrajno sjedenje na poslu samo doprinosi pojavi celulita, a kako bi to ublažili pokušajte svaki drugi dan napraviti po dvije ili tri serije vježbi, koje možete izvesti i kod kuće.

Dvije najbolje vježbe za čvrsti trbuh:

Vježbe za savršenu stražnjicu:

Vježbe za savršena bedra:

Vježbe za ruke:

Hrana koju trebate konzumirati mora biti bogata vlaknima, a osim integralnih žitarica možete pokušati i s lanenim sjemenkama i pšeničnim klicama. Upravo su ove namirnice poznate kao prirodni laksativi uz koje ćete se brzo riješiti svega štetnog u svom organizmu. Uz zdravi način prehrane i vježbanje možete pokušati i s raznim kremama protiv celulita. Važno je samo da se ne oslanjate jedino na kreme jer one nisu dovoljne.

Autor: S.Š., Foto: Photoxpress