Kako se nositi s prekidom

Prekidi su bolne crte u našem životu, koje nije lako podnijeti, posebice ukoliko ste vi ti koji ste ostavljeni. Dobra strana prekida je ta da kada uspijete preboljeti, zaboravite s vremenom na svu bol koju vam je uzrokovao prekid. Kako bi što prije došli do te faze zaboravljanja u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta.

Zadnje što trebate napraviti je zatvoriti se kod kuće i to uz gledanje romantičnih filmova, i abnormalne količine slatkiša. Na taj način ćete se osjećati samo još lošije pa je jedino što vam se preporučuje da izađete iz kuće i svoje vrijeme provedete kvalitetno u društvu koje će vam skrenuti misli s loših emocija koje vas okupiraju.

Izbjegavajte posjećivanje društvenim mrežama koje samo mogu pogoršavati vaše ionako loše psihičko stanje. Izbjegavajte gledanje tuđih sretnih slika i zaljubljenih parova, sada kada ste prekinuli. Najviše od svega vam je zabranjeno da gledate fotografije bivšeg partnera, ili da ga pratite na društvenoj mreži. Vi trebate ići što dalje od toga da bi vam što prije bilo bolje, pa pokušajte ne raditi to.

Najbolji način da se riješite negativnih i tužnih misli, je da svoje misli okupirate drugim mislima. Budite mudri prilikom izbora drugih misli i pokušajte razmišljati o nečemu što vas zanima, poput planiranja odmora, ili nešto što ste oduvijek htjeli samo nikada niste imali vremena. Sada je pravo vrijeme da se posvetite sami sebi, pa svaki svoju negativnu misao odmah okrenite onim mislima koje ste si zadali i koje će vam pomoći da vam se stanje popravi.

Nikako ne smijete kontaktirati bivšeg partnera! Komunikacija na bilo koji način, preko interneta, sms-a ili pozivom je loša ideja, koja će vam samo pogoršati stanje i otvoriti stare rane, a možete i odati očajan dojam, a to vam najmanje treba. Zabranite samima sebi da zovete ili da se na bilo koji drugi način obratite i javite bivšem partneru. Bivši partner je bivši s razlogom i tako treba i ostati.

Autor: A.Z., Foto: Alexey Fursov/Shutterstock