Kada prekinuti s curom, a kada ostati u vezi

Slomljeno srce, Foto: Marko Tomicic/Shutterstock

Posvađali ste se s djevojkom i nakon nekoliko sati, više niste sigurni želite li ostati s njom ili zauvijek prekinuti. Možda je ovo ustvari idealna prilika da konačno prekinete jer već neko vrijeme stvari ne funkcioniraju kako bi trebale. A ako vam nakon nekoliko sati već jako nedostaje, znači da ne morate razmišljati o prekidu, pomirite se i nastavite tamo gdje ste stali.

No, ako ste u velikoj nedoumici i ne znate što učiniti, u nastavku vam donosimo korisne savjete uz pomoć kojih ćete lakše doći do odluke. Saznajte kada je bolje prekinuti vezu, a kada se preporučuje ipak ostati u njoj.

Nije samostalna u donošenju odluka

Ostali ili prekinuti – prekinuti

Nakon malo dužeg razmišljanja, shvatili ste da je vaša djevojka osoba koja ne može sama donijeti odluke. A to istovremeno znači da ne može stajati iza svojih odluka. Riječ je o začaranom krugu koji povlači jedno drugo.

U ovoj situaciji morate biti svjesni da će ona za sve svoje odluke, pitati najbolje prijateljice za mišljenje. Iako nije zabranjeno pa niti loše tražiti savjet od drugih kako bismo lakše donijeli odluku, u ovom slučaju bitno se zapitati je li ona pod utjecajem drugih ljudi. Čini li nešto zato što želi ili zato što je dobila takav savjet od bliskih prijateljica ili roditelja?

U njezinom rječniku postoji samo “mi”

Ostati ili prekinuti – prekinuti

Iako vam se u početku činili slatko kako je uvijek tu za vas i uključuje vas u sve svoje aktivnosti, sada ste primijetili da ona više ne zna koristiti zamjenice “ti” i “ja”. U njezinom rječniku sada postoji samo “mi”. To može zvučati lijepo, ali ako je dobro dozirano. S vremenom će možda i od vas tražiti da zaboravite na “ja” i pretvorite se u “mi”.

Nespretna je i kaotična

Ostati ili prekinuti – ostati

Vaša djevojka je jako nespretna i konstantno je prate problemi i nezgode. Iako to s jedne strane može biti romantično i slatko jer upravo ćete vi biti njezin spasitelj koji će je utješiti, pripazite da prije zajedničkog useljenja osigurate stan.

Izlazi bez vas

Ostati ili prekinuti – ostati

Svaki muškarac vjerojatno sanja o tome da ima djevojku koja mu ne prigovara što ima svoje slobodno vrijeme i što se bez nje druži sa svojim prijateljima. Djevojka koja je zadržala navike prije veze i koja dalje njeguje prijateljstvo sa svojim prijateljicama, znači da zna što želi i da cijeni svoju i vašu slobodu u vezi. Ako ste ljubomorni i pitate se što radi vani bez vas, odmah prestanite. Takva djevojka vas neće gušiti i pružit će i vama slobodu.

Ne zna dobro s novcem

Ostati ili prekinuti – prekinuti

Ako vaša djevojka potroši cijelu svoju plaću na skupu odjeću, a nakon toga počne trošiti i vašu, očito su joj važne neke druge vrijednosti, a ne vaš zajednički život. Možete je još neko vrijeme financirati, ali zapitajte se koliko će vašeg novca potrošiti i ima li to sve smisla. Riječ je o osobi koja niti u budućnosti neće biti pretjerano vješta s novcem i plaćanjem računa. Ako dobro ne zarađujete, bježite glavom bez obzira!

Autor: M.L., Foto: Marko Tomicic/Shutterstock