Pedikura kod kuće

pedikura

Svaka žena želi imati uvijek prediva stopala. Naša stopala zahtijevaju njegu i pedikuru. No, ako stvarno nemate vremena niti novca za odlazak profesionalnom pedikeru, ne očajavajte! Profesionalnu pedikuru možete napraviti i vi sami u toplini svoga doma.

Što vam je sve potrebno za savršenu pedikuru, te kako ju napraviti, donosimo u nastavku.

Kako bi lakše uklonili zadebljanu kožu na stopalima, te u potpunosti opustili svoja stopala, te ih na tako pripremili na pedikuru, morate pripremiti opuštajuću kupku za stopala. Opuštajuću kupku napravite tako da u mali lavor stavite toplu vodu, koju pomiješajte s morskom soli i omiljenim mirisom esencijalnog ulja. U tako pripremljenoj kupki opuštajte svoja stopala, nekih 10-ak minuta.

Zadebljanu kožu ćete nakon opuštajuće kupke jednostavno ukloniti s pilingom i kamenom za pete. Za uklanjanje zadebljane kože na stopalima nikako nemojte upotrebljavati grube turpije ili žilet, kako ne bi oštetili kožu na stopalima. Nakon kupke na stopala nanesite krupni piling pa trljajte svoja stopala, kako bi uklonili višak zadebljane kože. Ukoliko se nakon pilinga nije skinula sva zadebljanja koža, pomognite si još s kamenom za stopala, s kojim dodatno istrljajte stopala.

Nakon pilinga, koži je potrebna hrana, kako bi bila meka i podatna. Nakon pilinga stopala isperite toplom vodom, pa ih nježno i lagano pobrišite. Na suha stopala nanesite hranjivu kremu ili hranjivi losion, koji će nahraniti stopala. Najbolja hidratantna njega za stopala je shea maslac ili bademovo ulje.

Nakon opuštajuće kupke, pilinga i hranjivog tretmana za stopala, vrijeme je za uređivanje nokti. Nokte na nogama uređujete tako da ih prvo skratite, najbolje s grickalicom. Prilikom skraćivanja morate pripaziti da ih skraćujete ravno kako ne bi urasli u kožu. Nakon skraćivanja nokte oblikujte s rašpicom. Za kraj s acetonom pređite preko svakog nokta kako bi uklonili prljavštinu i masnoći s nokta.

I za kraj svoje nokte na nogama nalakirajte. Lakirajte ih tako da prvo nanesete bazni lak, kako bi se vaš lak što dulje držao na noktima, kada se bazni lak u potpunosti posuši na nokte nanesite željenu boju laka, pa kada se prvi sloj posuši, nanesite drugi sloj. Nakon što se i drugi sloj laka posuši, na nokte nanesite top cout kako bi zaštitio lak od pucanja i osigurao lijep i sjajan izgled noktiju, sve do sljedećeg lakiranja.

Autor: A.Z., Foto: Africa Studio/Shutterstock