Kako privući ono što želimo

pozitivan stav

Svi mi volimo promatrati stvari i reći kako nam se sviđaju i da ih želimo imati. No isto tako, promatramo i stvari koje nam se ne sviđaju i na taj način pridajemo tim stvarima jednaku ako ne i veću energiju, mislimo da na taj način to možemo odbaciti, otkloniti i izbrisati.

Svi se mi borimo protiv onog što ne želimo, borimo se protiv rata, protiv bolesti, protiv siromaštva, protiv terorizma. Borimo se protiv svega što ne želimo i tako možda stvaramo još veće nevolje.

Ono na što se usredotočimo, to stvaramo. Ljuti smo na ratove, na sukobe na patnju i tako im poklanjamo energiju. Stvaramo otpor jer se prepuštamo sukobu. A ono čemu se opiremo samo dulje traje.

Ako se nečemu odupirete, pokušavate promijeniti slike koje su već stvorene, a to neće uroditi plodom. Za početak se radije okrenite svojim unutarnjim mislima i osjećajima kako bi stvorili nove slike.

Velikom brzinom privlačite slike i događanja onog što se već ostvarilo ako razmišljate o njima. Samo se mogu pogoršati okolnosti i događaji ako razmišljate o krivim stvarima. Vjerujemo da se moramo usredotočiti na ono što želimo otkloniti. No pokušaj usmjeravanja energije na stvari koje ne želimo, umjesto na povjerenje, život u obilju, ljubav, obrazovanje i mir, to neće uroditi plodom.

Nemojte biti protiv rata, nego budite za mir. Nemojte organizirati proturatni skup, nego skup mira. Nemojte biti protiv gladi nego budite za to da svi ljudi imaju dovoljno hrane. Ako ne želite biti za nekog političara, budite za njegovog protivnika. Jeste primijetili da se izbori odvijaju uvijek u korist onog protiv koga je najveći broj ljudi. Zašto? Takva osoba dobiva najviše energije jer svi misle na nju.

Nemojte stvarati stvari koje ne želite, nego razmišljajte o onima koje želite i doći će!

Autor: S. G., Foto: Masson/Shutterstock