Kako preuzeti kontrolu nad životom

kako preuzeti kontrolu

Mnogi od nas osjećaju da su zapeli u rutinu i ne mogu se iz nje izvući. Izlazak iz rutine bilo ona loša za nas ili jednostavno monotona uvijek je težak. Rutina nam se događa kada kontinuirano radimo ono što se od nas očekuje i ono što nam je lakše. Rutina je naša komforna zona a sve izvan toga iziskuje dodatni napor i trud što se mnogima od nas neda ili iziskuje previše rizika.

Zdrava količina sna i pravilna prehrana

Zdrav način života koji uključuje dovoljno sna, pravilnu prehranu i dovoljno vode osigurat će nam izvrstan početak za dalje. Kada smo se dovoljno naspavali možemo bolje razmišljati i donositi ispravne odluke. Utječemo na zdravlje direktno i sprječavamo zdravstvene komplikacije u budućnosti. Zbog zdrave prehrane nećemo samo djelovati na naše zdravlje već i na naš izgled te se radi toga odmah osjećati bolje.

Reakcije na događaje i ponašanje

Ono na što uvijek možemo utjecati je to kako se ponašamo. Ako ne čistimo redovito naš stan on će biti neuredan, ako ostajemo u lošoj vezi biti ćemo nesretni. Ovo ne ovisi o nikome drugome, na nama je da preuzmemo odgovornost i učinimo ono što želimo u životu. Ako želimo smršaviti moramo promijeniti prehranu i vježbati, želimo li bolji posao moramo ga potražiti.

Možda ne možemo utjecati na sve u našem životu,na neke iznenadne loše ili dobre događaje ali može utjecati na to kako se ponašamo i reagiramo. Ako nas je zahvatila kriza i propao nam je posao, naš ostatak života ovisit će o tome što ćemo sljedeće poduzeti. Hoćemo li se sažalijevati ili započeti ispočetka.

Razmišljanje

Postoji jedna izreka, promijeni svoje misli i promijenit ćeš svoj život. Ima neke istine u tome. Ako svakodnevno mislimo loše o sebi i svome životu teško da ćemo ikada vidjeti nešto bolje ili iskoristiti priliku za promijeniti život.

Često nam se pojave neke ponude ili prilike u životu koje ne iskoristimo ili ne vidim jer smo iznutra sami sebe ogradili i ograničili. Ako vjerujete u sebe i svoj potencijal možete uvijek napredovati i ostvarivati svoje male i velike ciljeve.

Iako nam se čini kako nad mnogim stvarima imamo kontrolu, zapravo je to samo iluzija. Kontrolu u svom životu imamo na samo određenom broju stvari i situacija. Mi smo izdvojili za vas određene situacije i stvari koje možete kontrolirati i kako promijeniti rutinu a na vama je da to primijenite.

Autor: J.S., Foto: Hasloo Group Production Studio/Shutterstock