Kako odabrati svečane haljine

žena u ljubičastoj haljini

Svečane haljine za razliku od ostalih haljina koje se mogu nositi za više prilika, oblače se samo za posebne prilike bilo da se radi o vjenčanju, maturalnoj večeri, ili nekoj drugoj svečanoj i isto tako važnoj prilici. Upravo zbog činjenice što se ne mogu nositi bilo kada, velik broj dama odluči se na kupovinu onda kada im takva haljina zatreba. Jednostavno nije dobro kada svečana haljina stoji predugo u ormaru, bilo zbog toga što može požutjeti, ili jednostavno može izaći iz mode.

Prije odabira haljine bitno je poznavati sebe, odnosno znati koje modne kombinacije ističu vaše prednosti, a pritom ujedno zaklanjaju nedostatke. Za sve one koji nisu sigurni kako će moći izabrati najbolje za sebe, uvijek je dobro pozvati sestru, ili najbolju prijateljicu.

U slučaju da niste upoznati s najnovijim modnim trendovima nećete pogriješiti ako se odlučite za malu crnu haljinu. Naime već duži niz godina spomenuta haljina drži prvo mjesto među vječno modernom odjećom koja nikada neće zastarjeti.

Njezina najveća prednost leži u činjenici što se može kombinirati na velik broj načina, a samim time i za brojne evente. Zahvaljujući Coco Chanel, mala crna haljina postala je neophodan dio garderobe skoro svake žene.

Pogrešan je način razmišljanja kako svečane haljine baš moraju biti jednostavne i prije svega klasične. Naime ako se malo bolje obrati pozornost na svjetski poznate dame koje se svake godine pojave u nevjerojatnim kreacijama, može se primjetiti kako su haljine različite.

Činjenica neke jesu jednostavne, ali zato mnoge druge su sve samo ne dosadne. One su kreativne, drugačije, kao da pričaju neku priču. To su prije svega modeli rađeni od posebnih materijala za koje mnogi nisu znali ni da postoje.

Ono što se želi reći je kako odabir ovisi od osobe do osobe, svatko odabire model koji će istaknuti ljepotu i kao što je već rečeno, sakriti moguće nedostatke. Ideja se može dobiti gledajući poznate osobe.

Međutim haljina koju ste uočili na nekoj poznatoj glumici možda na vama neće dobro izgledati. Stoga prije samog šivanja potrebno je dobro razmisliti o modelu koji će na najbolji mogući način prezentirati vašu ljepotu.

Autor: S.Š., Foto: Miramiska/Shutterstock