Kako odabrati naušnice za svadbu

viseće naušnice
Viseće naušnice, Foto: Forewer/Shutterstock

Dan vjenčanja jedan je od najvažnijih dana kako za mladu tako i za mladoženju. Da bi sve prošlo savršeno i bez previše grešaka, vjenčanje mora biti isplanirano do najsitnijeg detalja. Mlada se mora prije svega pobrinuti za svoj izgled. Osim vjenčanice mora razmisliti o nakitu koji će na sebe staviti. Odabir će ovisiti o haljini, vrsti materijala i bojama koje će prevladavati.

Pored tijare, ako se na nju odlučite, ne smijete zaboraviti na ogrlicu, narukvicu i naušnice. Iznenadili biste se koliko naušnice mogu podignuti cijeli izgled. One mogu biti velike i male, s klasičnom kopčom.

Problem može jedino predstavljati ako mlada nema probušene uši. Osim ako ih ne želi bušiti, uvijek može posegnuti za naušnicama koje se pričvrste za uho pomoću specifičnog mehanizma. Takve naušnice malo je teže naći, ali ih ima. Zato je važno s pripremama krenuti na vrijeme.

Ako imate probušene uši vaša je mogućnost odabira veća i možete birati između brojnih modela. Bijelo, žuto zlato ili srebro? Tip zlata ovisit će o tome što više volite i što se najviše uklapa uz samu haljinu.

Bijelo zlato sve je popularnije i modernije, jer se na žuto zlato gleda više kao na podsjetnik nekadašnjih vremena i običaja. Srebro isto tako nije loš odabir, ono može izgledati savršeno ako ga uklopite u cijelu sliku baš kako treba.

Odabir naušnica uvelike će ovisiti o vašoj frizuri. Odlučite li se za podignutu kosu, tada odaberite viseće i okrugle naušnice. Male naušnice ići će savršeno uz tijaru, ili malo veću ogrlicu. Ne zaboravite na poznatu uzrečicu “Manje je više”.

Ipak ne želite izgledati kao klaun na fešti, nego kao princeza, kraljica i simbol elegancije. Taj dan ste vi u krupnom planu i ništa ne smije omesti vaš dan iz snova.

Autor: S.Š. Foto: Forewer/Shutterstock