Kako oprati kosu i imati super frizuru

pranje kose

Koliko vam se puta dogodilo da ste nakon pranja kose imali problema sa slaganjem nove frizure. Vrijeme odmiče, a vi nikako ne možete namjestiti pramenove da izgledaju onako kako ste to zamislili. Jeste li ikada pomislili kako je možda riječ o šamponima za kosu i način kako ju perete?

Postavlja se nekoliko pitanja, a jedno od njih je i koliko često perete kosu te perete li ju samo kada je prljava ili to radite malo češće, jer mislite da je tako najbolje? Postoji nekoliko zanimljivih informacija koje bi vam u tome mogle pomoći.

Pokušajte dok perete kosu ne nanositi šampon direktno na kosu. Potrebnu količinu šampona prvo stavite na ruke i pomiješajte s malo vode i tek onda nanesite na kosu. Sve osobe koje imaju suhu kosu ne bi smjele prati kosu svaki dan, a tijekom šamponiranja morale bi izmasirati tjeme kako bi poboljšali prokrvljenost.

Prilikom pranja kose uzmite dovoljno vremena kako bi si priuštili masažu tjemena. Ne zaboravite napomenuti dok ste kod frizera kako želite određeni tretman, a odradite ga i kod kuće. Zašto ne bi uživali svaki put dok perete kosu?

Morate uzeti u obzir i genetski faktor te način života. Nažalost hrana koju unosite u svoj organizam pokazala je da ima daleko više utjecaja nego što ste mislili. Prvo treba započeti s promjenom načina života, a onda i s raznim preparatima zbog kojih vaša kosa ne izgleda onako kako biste vi htjeli.

Osim ispravnog šamponiranja možete pokušati i sa šampnom za suho pranje kose. Ono je pravi spas kada nemate puno vremena, a želite imati savršenu frizuru. Pripazite samo jer postoje šamponi za suho pranje namijenjeni tamnoj i svijetloj kosi.

Stavite svega nekoliko kapi šampona i dobro raščešljajte. Ako nemate šampon za suho pranje uvijek može poslužiti i dječji puder. Stavite malo pudera i vaša kosa više neće izgledati kao da na njoj možete peći jaja.

Autor: S.Š., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock