Kako kosu vizualno učiniti dužom

duga kosa

Neke žene vole dužu kosu, neke vole kraću. Kakvi god ukusi bili, svi vole kada im je kosa zdrava, njegovana i lijepa. Dok neke vode brigu sa suhom i oštećenom kosom, druge vode brigu o dužini kose. Vjerojatno vam se mnogo puta u životu znalo dogoditi da ste bili kod frizera i da ste se iznenada odlučili ošišati više nego ste namjeravali.

Često se znalo dogoditi da vas frizer nije dobro shvatio što ste željeli i pogrešno vas ošišao, a doma ste otišli suznih očiju jer to nije frizura koju ste zapravo planirali imati.

Ipak, za sve tako male brige postoji učinokovito rješenje koje bi vam se trebalo svidjeti. Naime, radi se o vizualnom produživanju kose uz par trikova. Na vama je samo da dobro naučite raditi te trikove i pravilno shvatite savjete i svijet će vam već biti ljepši.

Pogledajte video i saznajte uz koji trik vaša kosa može biti vizualno duža.

Imate li kratku ili nešto dužu kosu do ramena, da biste je produžili, pomoći će vam preparati koji uspješno ravnanju kosu. Takvi preparati se najčešće nalaze u obliku seruma ili ulja za kosu koja kosu čine podatnom, sjajnom i izrazito ravnom.

Savjetujemo vas da ne pretjerate s nanošenjem ulja kako vam se kosa ne bi brže zamastila.

Bitno je da nahranite dobro vrhove kose jer je taj dio kose najsuši i sklon je čestom pucanju. Ispucani vrhovi daju kosi kraći izgled te biste se trebali pobrinuti da ih uklonite ili ozdravite hranjivim maskama i serumima.

Osim preparata, u ravnanju kose će vam pomoći i pegla za kosu. Prije ravnanja kose s peglom, na kosu nanesite odgovarajuće sredstvo protiv topline kako biste zaštitili kosu te krenite s peglanjem.

Temperatura pegle ne bi smjela biti prejaka niti preniska kako biste pravilno mogli izravnati kosu. Kada budete gotovi, primjetit ćete da vam je kosa puno više ravnija nego kada je u svom prirodnom, opuštenom stanju.

Autor: A.B., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock