Raščeljavanje kose

frizura s cvjetovima

Nakon jutarnjeg buđenja i odlaska u kupaonicu na sređivanje, prvo što ćete vjerojatno poželjeti napraviti je urediti i dobro počešljati svoju kosu, kako bi na nešto ličila i kako ne bi bila raščupana. No, prilikom raščešljavanja kose, često dolazi do problema jer četke nerijetko znaju čupati i petljati kosu.

Neke osobe imaju svakodnevni problem zapetljane kose, i koliko god isprobavale sve moguće načine, poput raznih regeneratora i maski za kosu, koje otpetljavaju i omekšavaju vlasi kose, kosa im je i dalje svakodnevno zapetljana. Ako i vas muče takvi problemi, otkrili smo za vas par trikova, koji bi vam mogli pomoći riješiti vaš problem.

Ako vam se kosa jako zapetljala, otpetljati je možete tako da bol svedete na minimum uz pomoć leda. Sve što trebate napraviti je vlasi koje su zapetljane, kao i tjeme, dobro istrljati ledom, kako bi djelomično utrnule, te kako bi raščešljavanje prošlo što bezbolnije.

Stari ljudi su uvijek govorili da osobe koje spavaju na jastučnicama od svile, nemaju problema sa zapetljanom kosom. Pa vas ništa ne košta da isprobate i ovaj trik jer tko zna, možda će vam stvarno pomoći.

Nikada kosu ne smijete češljati od korijena prema vrhovima. Kosu uvijek češljajte od vrhova prema korijenu, tako da primite vrhove kose u ruku pa ih krenete raščešljavati tako da ih pritisnete rukom, kako vas raspetljavanje ne bi boljelo. Kada u potpunosti otpetljate vrhove kose, možete krenuti s daljnjim otpetljavanjem kose, prema tjemenu.

Nikada kosu prije spavanja ne smijete vezati u rep ili punđu jer je tako lomite i pomažete da se ona još više tijekom noći zapetlja. Ono što trebate napraviti je raščešljati kosu prije spavanja pa leći s opuštenom kosom u krevetu te je prije nego usnete samo lagano podignite prema gore.

Pazite na svoju kosu svaki dan te je njegujte onako kako ona to zaslužuje. Što ćete više brinuti o svojoj kosi, to ćete imati manje problema sa zapetljavanjem vlasi, koje osim što nije ugodno, je i štetno za vašu kosu.

Autor: A.Z., Foto: Yeko Photo Studio/Shutterstock