Kako izgledati vitko uz pomoć odjeće

Žena ispred ogledala, Foto: MJTH/Shutterstock

Iako su redovita tjelesna aktivnost i zdrava prehrana najvažniji na putu do vitke linije, u tome nam može pomoći i dobro kombiniranje odjeće i modnih dodataka. U nastavku donosimo najbolje savjete uz pomoć kojih ćete izgledati i do dva konfekcijska broja mršavije.

Strukirana majica i tamne traperice

Iako vam se čini da će široka majica najbolje sakriti sve vaše nedostatke s područja trbuha, varate se. Ona će još više proširiti figuru i izgledat ćete niže i punije. Umjesto takvih majica, birajte one strukirane. Umetnite je u traperice tamnijeg trapera i ravnog kroja i vaše noge, ali i čitavo tijelo, izgledat će vitkije i izduženije.

Nosite remen

Remen može učiniti čuda za vašu figuru i struk. Ako nosite top, kaputu ili haljinu, tankim remenom u struku postići ćete efekt vitkijeg tijela. Kada ga zakopčate, izvucite dio odjeće izvan remena i vaš struk će izgledati i do nekoliko centimetara uže.

Nosite odjeću svoje veličine

Ponekad kao da vam treba čarobna brojka konfekcijskog kroja kako biste se osjećali bolje. Mnogi tada upadaju u zamku i kupuju premalu odjeću koja nam dodaje još nekoliko kilograma. Konfekcijske veličine se razlikuju od brenda do brenda i ne bi vas trebalo mučiti to ako vam ne odgovaraju traperice 38, već morate uzeti one broja 40. Uvijek je bolje uzeti veći model jer ćete tada izgledati vitkije, ali i osjećat ćete se udobno.

Odaberite dobar izrez na majici

Ako odjenete majicu V izreza, moći ćete izgledati i do dva konfekcijska broja mršavije. Duboki V izrez stvorit će lijepu izduženu, okomitu liniju i vaše tijelo će u startu izgledati mršavije. Ako imate veće grudi, preporučuje se da izbjegavate visoke ovratnike jer biste tako mogli izgledati punije. V izrez je dobitna kombinacija za svaku građu tijela.

Uložite novac u dobar grudnjak

Iako vam se čini da grudnjak ne igra veliku ulogu kod odijevanja, a osim toga u većini slučajeva se niti ne vidi, dobar grudnjak će popraviti ukupni dojam cijele modne kombinacije. Grudnjak pravog oblika i veličine, podići će grudi, a vi ćete istog trena izgledati mršavije.

Dobra kombinacija odjeće i pravi izbor veličine ključni su za dobar izgled. Primijenite ove savjete i do sljedećeg izlaska izgledat ćete dva konfekcijska broja mršavije bez dijete i gladovanja.

Autor: M.L., Foto: MJTH/Shutterstock