Montaža tuš kade – kratki postupak i savjeti

Montaža tuš kade, Foto: ImageTeam/Shutterstock

Uređenje ili opremanje kupaonice sastoji se i od biranja i montaže tuš kade. Ako ste se odlučili za tuš kadicu umjesto klasične kade, važno je osim kadice, odabrati i tuš kabinu.

Prije nego što se upustite u potragu tuš kabina, dobro razmislite o tome kakvu točno tuš kabinu trebate. Usmjerite pažnju na funkcionalnost, izgled, ali i cijenu. Materijal tuš kabine i njezinih dodataka, utječe na završnu cijelu tuš kabine.

U ponudi se mogu pronaći razne dimenzije i oblik tuš kadica za montažu tuš kabine, a najčešće su one pravokutnog i polukružnog izgleda.

Birajte tuš kade ljevanog aktila koji se odlikuje iznimnom izržljivošću, ali i dugogodišnjom garancijom. Ovaj materijal otporan je na ogrebotine i lako se održava što ga svrstava na prvom mjesto tuš kada.

Završni izgled tuš kabine ovisi o vašim željama, ali i količini novca. Odaberete li nešto kvalitetnije modele tuš kabine od kaljenog stakla i aluminijskog profila, morat ćete izdvojiti nešto više novca, ali dobit ćete kvalitetniju i bolju tuš kabinu.

Većina tuš kabina sastoji se od dva fiksna i dva pokretna stakla, odnosno od vrata i aluminijskog okvira. Bitna stavka za odabrati je debljina stakla tuš kabine. Ne preporučuje se debljina ispod 5 milimetara jer postoji velika šansa da će ono puknuti prilikom nepažljivog korištenja.

Kako se montira tuš kabina na tuš kadu

Nakon postavljanja tuš kade, bitno je dobro postaviti tuš kabinu. Kod montiranja tuš kabine najvažnije je zadovoljiti pravi kut od 90 stupnjeva. Ako to ne možete, mogući su problemi i oštećenje prilikom montaže. Staklene dijelove tuš kabine najbolje je postaviti vertikalno na zidu. Na vrata tuš kabine obvezno se postave ručkice kako bi se olakšao ulazak i izlazak iz tuš kabine.

Staklo tuš kabine postavite fiksno. Pronađite odgovarajuće rupe i staklo fiksirajte za alu profil. Postavite vrata i vijke u rupe i sve dobro pričvrstite.

Kako biste izbjegli trenje i propuštanje vode na staklu, poslužit će silikonske trake. Postavite ih na fiksno i na pokretno staklo.

Ručkice postavite na pokretno staklo s obje strane, a prilikom montiranja vodite računa o visini na koju ćete ih postaviti. Vodite računa i o visini zidova u kupaoni te o visini same tuš kabine.

Autor: M.L., Foto: ImageTeam/Shutterstock