Kako izbjeći neugodan tjelesni miris

stavljanje dezodorana

Osnovna higijena je važna i neophodna. Jeste li ikada imali problema s neugodnim tjelesnim mirisima? Kao i svaki put tako je i sada najbolje koristiti prirodne metode uz koje se nikada nećete dovesti u neugodnu situaciju. Vrijeme je da se okrenete prirodi.

Osnovna higijena mora biti dio svakodnevnice, a pored uobičajenih preparata koje koristite kao što su antiperspiranti, tu su i prirodni recepti koji su dostupni na svakom koraku. Opuštajuća kupka je jedna od metoda koja vam može pomoći.

Priuštite si pravi užitak i pripremite kupku u koju ćete staviti 2 žlice sušene lavande, 2 žlice sušenog ružmarina te 1 žlicu sušene kadulje i 1 žlicu paprene metvice. Sve sastojke prvo usitnite i stavitu u pamučnu krpu ili gazu te dobro zavežite.

Krpu potom ubacite u toplu vodu i istrljajte cijelo tijelo. Posebnu pozornost posvetite onim područjima od kuda dolazi problematični miris. Ovako ćete istovremeno ostvariti opuštanje, a ujedno ćete lijepo mirisati.

Postoji još jedna kupka, a to je ona sa sodom bikarbonom. Pored toga što pomaže ukloniti neugodne tjelesne mirise, ona djeluje i kao blagi antiseptik, a možete ju upotrebljavati i kao puder.

Pored toga što se morate prati svaki dan, ne zaboravite na antibakterijski sapun kako biste eliminirali sve bakterije koje uzrokuju neugodan miris. Nakon tuširanja se morate dobro osušiti, a to se najviše odnosi na stopala.

Bakterije se vole zadržavati na vlažnim mjestima kao što su područja između prstiju, pa bi bilo dobro da pojedine dijelove tijela sušite sušilom za kosu trideset sekundi. Tako ćete biti sigurni da ste u potpunosti suhi i da bakterije nemaju uvjeta za razmnožavanje.

Ako imate problema s negodnim tjelesnim mirisima, pokušajte s limunom jer kiselo voće pomaže promijeniti pH kože tako da više nije prikladna okolina za nastanak bakterija koje uzrokuju neugodan miris.

Bilo bi dobro da nosite odjeću od prirodnih vlakana jer materijali kao što su pamuk i svila omogućuju koži da diše. Tako svaki put kada krenete na trening odaberite odjeću koja je napravljena od posebnih materijala koji smanjuju znojenje. Osjećajte se dobro u svom tijelu i zaboravite na neugodne tjelesne mirise.

Autor: S.Š., Foto: coka/Shutterstock