Kako imati dobar odnos sa svekrvom

obiteljsko druženje

Rijetko koja snaha se slaže sa svojom svekrvom, a kako bi taj odnos popravili, te kako bi osvojili svoju svekrvu, u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta.

Nemojte o nikome suditi prije nego ga upoznate! Pa tako se potrudite svoju svekrvu prvo dobro upoznati, a tek onda sudite o njoj. Pričajte što više s njom i pričajte o njezinom životu, tko zna što ćete sve saznati i koja priča će vas zbližiti.

Nemojte se nikada natjecati sa svojom svekrvom, jer ako ćete to raditi, znači da sigurno nećete imati dobar odnos. Ako vaš suprug misli da je ona bolje od vas u nekim stvarima, neka tako i bude, prihvatite to. Ne možete u svemu biti najbolji, a sigurno u životu vašeg supruga postoji mjesto za obje.

Što god vidite da vaša svekrva radi dobro i što god vam se iskreno sviđa kod nje, udijelite joj kompliment zbog kojeg će se ona osjećati posebno pored vas. Ako joj na iskren način pokažete koliko je cijenite, sigurno će vas voljeti više, a i vi ćete se bolje osjećati. Ako ne znate za što da joj se divite i pokažete joj zahvalnost, onda sigurno nećete pogriješiti sa zahvalnošću na sinu kojeg je rodila.

Ako vaša svekrva i nije baš najljubaznija osoba, vi budite! Nikada se nemojte spuštati na njezinu razinu i budite iznad nje. Ljubaznost je uvijek najjača karta pa ako vaša svekrva i nije baš oličenje dobrote i pristupačnosti, vi budite, vjerujte biti će vam lakše, i bolje ćete se osjećati.

Možete šarmirati svekrvu i preko svoga supruga, tako da mu ispričate kako se osjećate u njezinom društvu, te da vam on možda pokuša pomoći, ipak je on poznaje najbolje. Neka vas on savjetuje.

Pustite ponekad da se vaš suprug i svekrva druže nasamo kako bi imali vrijeme samo za sebe. Tako ćete sigurno porasti svojoj svekrvi u očima, te će vas ona zbog toga više cijeniti.

Autor: A.Z., Foto: Golden Pixels LLC/Shutterstock