Ljetne frizure sa šiškama

frizura sa šiškama

Šiške su ona vrsta frizure koju svi želimo, ali kada ih odrežemo gotovo odmah požalimo. Uzrok tome je što je za savršene šiške potreban trud i održavanje jer oko šiški se stalno treba nešto raditi. No ako usvojite provjerene taktike možete imati uvijek savršene šiške koje će biti i inspiracija drugima da ih odrežu kada vide vaše.

Šiške u pletenici

Ljeto je posebno dobro vrijeme za imati šiške, ali i posebno teško vrijeme za imati savršene šiške. Ako ih imate, možete kosu nositi u punđi, repu, pletenici, a opet imati savršenu frizuru. Običan rep sa šiškama ne izgleda više kao običan rep već djeluje elegantno i lijepo. No kada je vruće znojimo se, a znojno čelo i šiške nikako ne idu zajedno i ne izgledaju lijepo. Trik za to će biti da šiške ispletete u pletenicu, tako ćete ih skloniti s lica i dobiti lijepu ljetnu frizuru, a kada malo zahladi šiške su spremne da vam uokvire lice.

Podignute šiške

Još jedan od načina nošenja šiški kada je jako vruće, vježbate ili vam jednostavno nije dan za šiške je da ih podignete, zavrnete i pogurate naprijed u mali puf i zakopčate. Ostatak kose može biti raspušten, nakovrčan, ispeglan Ili pokupljen u punđu, rep ili pletenicu.

Šampon za suho pranje

Ako želite šiške nositi puštene tome će vam pomoći šampon za suho pranje. On će upiti suvišne masnoće s kože i onemogućit će kosi da se smoći i zamasti tijekom vrućih dana kada se pojačano znojimo. Naravno, ako idete vježbati i znojimo se intenzivno u tome vam šampon za suho pranje neće pomoći, ali ako samo idete do grada, šećete ili se bavite uobičajenim aktivnostima ova metoda je izrazito učinkovita.

Vremenske prilike

Vrlo je bitno odvojiti vremenske i druge prilike s našim trenutnim željama za savršenom frizurom. Ako je vani kišovito, nije preporučljivo izaći sa svježe isfeniranim šiškama i očekivati da će one izgledati jednako.

Budite realni. Šiške nosite kada je vani što manje vlage, kada niste uključeni u intenzivne aktivnosti i uvijek nosite sa sobom kopčicu da možete šiške pokupiti. Težite savršenim šiškama, ali nemojte ih kupiti baš svaki puta kada nisu savršene, male nesavršenosti su ono najljepše na nama.

Autor: J.S., Foto: YuriyZhuravov/Shutterstock