Kako imati bolji život

planinarenje

Mnoge situacije koje vam se svakodnevno događaju su zapravo usko povezane s vašom osobnosti, a neke primjere vam donosimo u nastavku.

Pa tako glazba koju slušate jako utječe na vaše raspoloženje i opažanje. Zato pazite koju ćete sutra glazbu slušati kada ćete raditi i trebati biti brzi i učinkoviti.

Ako pak odlučite svoj novac potrošiti na putovanja koja će vas ispuniti i ostati vam u lijepom sjećanju, umjesto da ga potrošite na bespotrebne sitnice, biti ćete puno sretniji. Zato radije gomilajte uspomene, a ne stvari!

Ako želite biti pod manjim stresom meditirajte ili se okrenite vjeri. Ljudi koji vjeruju u nešto i koji se opuštaju kroz molitve i vjeru, imaju nižu razinu stresa, te su mnogo sretniji od onih koji u ništa ne vjeruju, te koji se niti mole, niti meditiraju.

Što se više družite sa sretnim ljudima koji imaju osmijeh na licu i pozitivan stav, to ćete i vi sami biti sretniji. To zapravo uopće ne čudi pa vam savjetujemo da se okružite što više s ljudima uz koje se osjećate ugodno i koji na život gledaju pozitivno.

Ako želite da vam mozak bude odmorniji, zajedno s vama i da imate osjećaj da ste u potpunosti dovoljno spavali, sve što trebate napraviti je samo sami sebe uvjeriti u to. Ukoliko se uvjerite da ste dovoljno spavali, biti ćete puni energije, dok ćete biti malaksali ako si stalno ponavljate kako ne spavate dovoljno i kako ste umorni.

Kada se primjerice sjetite nečega iz prošlosti, vi se zapravo ne sjećate više tog događaja, nego se sjećate svog zadnjeg sjećanja na taj događaj. Iz tog razloga vaše uspomene blijede, jer se svaki puta zapravo manje sjetite nekih pojedinosti iz prošlosti.

Ukoliko imate svoje ciljeve u životu, koje naravno želite da vam se ostvare, savjetujemo vam da ih ne govorite drugima, kako ne bi izgubili motivaciju. U trenutku kada osoba drugima otkriva svoje ciljeve, ona zapravo gubi onaj elan i motivaciju koju je imala prije nego je svoje ciljeve otkrila.

Autor: A.Z., Foto: Dudarev Mikhail/Shutterstock