Što znače snovi

tumacenje snova

Znate li što znače vaš snovi? Možete li se ujutro sjetiti što ste sanjali prethodnu noć? Ponekad prođu i tjedni da se ne sjetite što ste sanjali, pa se savjetuje da odmah zapisujete svoje snove čim se probudite kako ih ne biste zaboravili.

Ako sanjate da vam propadaju ili ispadaju zubi možete se probuditi s neugodom, no takvi snovi govore da jedna faza života završava i da ste pred novim vratima i novim prilikama. Metaforički će se oni povezati s ispadanjem mliječnih zubi i s novim trajnim zubima. Takvi snovi mogu isto ukazivati na strah od bolesti ili starenja, a ako se radi o protezi, psiholozi za snove će reći da osoba pati od siromašnog ljubavnog života.

Ako sanjate smrt ili smrtnu tragediju to znači da se oslobađate prošlosti i gledate u budućnost, idete naprijed. Ako želite dešifrirati snove, razmislite što je prethodilo snu, da li su neki događaji koji su se dogodili povezani s vašim snom. Razmislite o prijateljima ili poslovnim suradnicima te promotrite koja očekivanja imate od ljubavnog, obiteljskog i poslovnog plana.

Snove treba zapisivati jer ih tako nećete zaboraviti, a pomoći će vam uvidjeti neka rješenja u stvarnom životu. Najbolje je da imate bilježnicu pored kreveta i čim se probudite u nju zapišite svega što se sjećate. S vremenom će vam to biti lakše, a ova metoda će vam pomoći u čitanju simbola koji će vam možda dati neka rješenja koju vaša svijest ne vidi.

Ako vas muče noćne more, njih zaustavite tako da im namjerno mijenjate završetak. Kad se probudite zamišljajte sretan ishod tog sna i strpljivo to radite svaki put kada imate loše snove.

Noćne more nam se događaju jer se mozak suočava s lošim emocijama poput tuge, ljutnje i nesigurnosti. Dok spavamo , aktiviraju nam se centri u mozgu koji kontroliraju naše pamćenje i osjećaje i na taj način se mozak čisti.

Ako sanjate snove o gušenju ili utapanju, podsvjesno vas muči tuđa dominacija ili to što ne možete izražavati svoje misli i osjećaje na glas. Ako sanjate da plivate u prljavoj vodi ili mulju, moguće je da imate strah od samog sebe, odnosno da vas muče negativne i depresivne misli, neželjeni brak ili obaveze koje ne želite prihvatiti.

Autor: S. G., Foto: Africa Studio/Shutterstock