Savjeti za vitko tijelo nakon poroda

zdravi obrok

Vaš anđeo je napokon stigao i sada mu se možete posvetiti u potpunosti. Ima samo jedan mali problem, a to su vaši kilogrami kojih sada ima više nego što ih je bilo prije. Sretni ste što ste napokon postali mama, ali opet s druge strane bi htjeli imati tijelo kao prije. Slijedi nekoliko savjeta kako opet imati vitku liniju.

Ne morate imati agresivni program vježbanja kako bi ubrzo imali liniju kakvu ste imali prije poroda. Uživajte uz svoju bebu i istopite sve one kilograme koje ste nakupile tijekom trudnoće.

Započnite tako što ćete pronaći dovoljno slobodnog vremena kako bi mogli krenuti s vježbanjem. Za to je važno da imate malo vremena za sebe, ali da vaše dijete to ne osjeti puno.

Vježbanje se pokazalo korisnim za zdravlje svakog čovjeka, a ujedno je najbolji način za oslobađanje od stresa. Ne postoji bolji osjećaj nego kada nakon vježbanja osjetite olakšanje jer ste se riješili svih toksina.

Izbjegavajte agresivne vježbe nedugo nakon poroda i započnite s laganim šetnjama po naselju. To je još jedan način kako možete biti sa svojim djetetom i ujedno biti aktivni. Pridržavajte se blagih šetnji sve do prvog ginekološkog pregleda. Žene koje su rodile carskim rezom morat će pričekati barem 12 tjedana.

Osim hodanja koje troši do 300 kalorija, tu je i plivanje s kojim možete započeti nakon 6 tjedana i kada je prestali vaginalno krvarenje. Ako volite provoditi vrijeme plivajući, onda su za vas vodene aktivnosti.

Volite odlaziti na vježbanje i družiti se s drugim ženama koje su na istom zadatku kao i vi. Za vas je onda aerobic, ali nikako ne prije 9 mjeseci nakon što ste rodili. Ovog pravila se ne moraju pridržavati žene koje su vježbale i prije poroda te koje su u odličnoj formi.

Vježbajte i hranite se namirnicama koje u sebi imaju dovoljno složenih ugljikohidrata. Ne zaboravite na kalcij kojeg osim u mliječnim proizvodima ima i u zelenom povrću. Živite zdravo i budite sretna mama.

Autor: S.Š., Foto: Dmitriy Shironosov/Shutterstock