Kada treba prekinuti vezu

nesretan ljubavni par

Mnoge veze se održavaju bez obzira ima li u njima još uvijek ljubavi i bliskosti između partnera. U nastavku vam donosimo neke od razloga zašto partneri ostaju i dalje u vezama koje su odavno trebale biti prekinute.

Mnogi parovi su i dalje u vezama zbog navike. Nakon dugo vremena provedenog sa svojim partnerom te nakon brojnih situacija koje ste zajedno prošli, teško je tek tako otići iz veze. Ti partneri ne znaju kako bi funkcionirali u životu bez svog partnera, a sve samo zbog navike, koja ih koči za dalje.

Neki se pak boje samoće. Mnogi misle da će biti u potpunosti nesretni ako ostanu sami. No, samoća zapravo ne predstavlja nesreću nego sreću. Lijepo je ponekad biti sam i u potpunosti se posvetiti samo svojim potrebama i željama u životu. Ali dok to ne isprobate, nećete to znati.

Mnoge u prekidu veze koći novac. Neki partneri uvelike ovise o svom partneru jer ih on uzdržava pa ne znaju kako dalje krenuti u životu. No ti ljudi bi pothitno trebali promijeniti svoj način života i početi raditi i zarađivati kako bi se osamostalili.

Mnoge parove u sreći koći zajednički život. To što živite zajedno ne znači da više ne možete prekinuti ako vam je u vezi loše. Trebate prekinuti na vrijeme, a ne se mučiti u vezi koja nije za vas. Nema veze što živite zajedno, radije neka se jedan odseli kako bi imali priliku za svoju sreću.

Neke parove pak muči što misle da ne mogu imati bolju vezu od ove te da ne zaslužuju ništa bolje u svom životu. Naravno i to je u potpunosti krivo. Svatko zaslužuje sve najbolje u svom životu! Ako u sadašnjoj vezi niste u potpunosti sretni te ne možete ništa po tom pitanju poduzeti, vrijeme je da potražite sreću negdje drugdje, jer vi to zaslužujete.

Ako kojim slučajem ne prekidate sadašnju vezu samo kako ne bi povrijedili partnera, znajte da je to krivo jer ga ovako vrijeđate još više.

Autor: A.Z., Foto: Steven Pepple/Shutterstock