Neugodan miris u kuhinji

čišćenje kuhinje

Prilikom pripremanja vašeg omiljenog jela, zna se dogoditi da vam jelo zagori. Kada se to dogodi, cijeli stan se napuni neugodnim mirisom zagorenosti, te ga se teško riješiti. Kako vas neugodan miris zagorene hrane ne bi pratio sljedećih nekoliko dana, u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako da ga učinkovito i jednostavno uklonite iz prostorija.

Kako bi najveći val neugodnog mirisa od zagorenosti hrane nestao, čim vam hrana zagori, odmah otvorite sve prozore kako bi neugodan miris izašao.

Osim otvorenih prozora možete i zagrijati pećnicu na 100 stupnjeva, a njezino dno prekriti aluminijskom folijom na koju stavite žlicu maslaca, te malo šećera i cimeta. U pećnicu stavite posudu i isključite je. Ostavite posudu u pećnici tri sata pa kada je izvadite, neugodni mirisi će nestati.

Neugodnih mirisa možete se riješiti i tako da u prokuhanu vodu dodate jedan limun narezan na kriške pa ostavite da se kuha oko pola sata na laganoj vatri.

Luk vam isto tako može biti od velike pomoći, a sve što trebate je staviti narezanu glavicu crvenog luka u vruću vodu pa kada zakuha, staviti dobivenu vodu u nekoliko plastičnih posudica, koje ćete rasporediti po svome stanu. Ostavite te posudice po kući tijekom noći pa ih ujutro maknite.

U prostorijama gdje se neugodni mirisi najviše osjećaju postavite nekoliko šalica sode bikarbone, koja će neutralizirati mirise. Sodu bikarbonu je najbolje ostaviti da djeluje preko noći.

Kako bi svježi zrak što više prolazio kroz vaš dom, bilo bi dobro kada bi upalili ventilator kod prozora. Uključite ventilator na najveću brzinu!

Karanfil vam isto tako može biti od velike koristi. Sve što trebate je u prokuhanu vodu staviti šaku karanfila, pa ostaviti da se kuhaju na laganoj temperaturi desetak minuta.

Možete napraviti i prirodni osvježivač prostora tako da u bocu sa raspršivačem stavite jednaku količinu vode i limuna. Pošpricajte po cijeloj prostoriji u koju se uvukao neugodan miris.

Autor: A.Z., Foto: jokerpro/Shutterstock