Hippie boho frizura

zena-s-cvjetom

Boho frizure idealne su za sunčane proljetne i vruće ljetne dane. Nose se u bilo kojim prilikama – na festivalima, proljetnim šetnjama, roštiljanju ili na plaži. Odlično pristaju na lagane, lepršave haljine, kupaće kostime i ostalu neobaveznu odjeću. Idealne su za takve prilike, jer ih je vrlo jednostavno napraviti. Možete u nekoliko poteza dobiti dojmljivu frizuru, čak i ako je radite na plaži nakon kupanja. Takav je boho!

Za frizuru ovakvog tipa možete koristiti razne ukrase za kosu, poput marama, vrpci, raznih umetaka i slično. Svi će oni samo još više podići vaš izgled i učiniti ga nedvojbeno retro stilom. Za ovu frizuru trebat će vam zato jedna traka. Uz to, uzmite i nekoliko ukosnica. Ako nemate traku, umjesto nje možete koristiti i maramu. Ovakva frizura nalikuje hipi frizurama. Hipici, poznati i kao djeca cvijeća, na glavi su, umjesto traka i marama, nosili i vjenčiće od cvijeća. Ako želite, takav možete i sami staviti. Danas na mnogo mjesta možete pronaći umjetno cvijeće za kosu i druge lijepe ukrase.

Prije svega počešljate kosu. Stavite traku na glavu, pa kosu pod njom podijelite na dva jednaka pramena. Uzmite jedan pramen i prebacite ga preko trake, pa zataknite u nju. Sve učvrstite ukosnicama. Ne mora biti uredno – upravo je neurednost glavna odlika boho i hipi frizure.

Uzmite i drugi pramen kose, pa ga također prebacite preko trake i onda uvucite u nju. Pričvrstite ga ukosnicama. Ostavite pramenove koji su ispali da vise. Ova frizura mora biti neuredna. Čak sa strane možete izvući još pramenova.

Iako ovakva frizura mora biti ležerna, možete je malo posprejati lakom za kosu. Ako ste je napravili na plažu ili negdje usput, ostavite je da stoji kakva jest. Uvijek je možete raspustiti pa ponovo napraviti kada to poželite!

Uz ovakvu frizuru odlično će vam se sličiti i boho nakit ili nekakav drugi ljetni nakit – naušnice ili ogrlice koje nalikuju onim plemenskima ili hipi nakit, također od perlica, perja ili drvenih ukrasa.

Autor: V.B., Foto: Khomulo Anna/Shutterstock