Spiralna pletenica na repu

pletenica-u-repu

Kako konjski rep ne bi bio tako obična, svakodnevna frizura, možete ga osvježiti jednom šarmantnom pletenicom. I to ne običnom, već spiralnom pletenicom. Ova frizura dat će vam neobičan, vrckavi i mladenački izgled. Pogotovo je primjerena djevojčicama nižih uzrasta koje žele izgledati poput princeza iz bajke. Ova frizura upravo je takva – bajkovita.

Za napraviti ovu frizuru sebi ili vašoj maloj djevojčici, treba vam samo češalj i dvije gumice. Za početak očešljajte kosu i napravite visoki konjski rep. Ako želite čvršću frizuru, prije toga kroz kosu nanesite malo gela ili pjene za kosu. Rep zatim učvrstite većom gumicom za kosu i još jednom ga pažljivo počešljajte.

S vrha konjskog repa izdvojite jedan veći pramen i podijelite ga na tri dijela. Prvi, drugi i treći prekrižite kao da radite pletenicu, pa sa svakim sljedećim pramenom iz pletenice uzmite i jedan mali pramen iz konjskog repa, pridružite ga pramenu iz pletenice i upletite. Tako ćete, prolazeći kroz kosu, raditi spiralu.

Nakon što pletenica bude dugačka oko pet centimetara, počnite je vrtjeti oko konjskog repa, nastavljajući plesti pletenicu od vanjskih pramenova. Pletenicu ponovo zavrtite oko kose i onda kada budete na sredini konjskog repa. Pletite sve dok ne dođete do njegovog kraja. Na kraju pletenicu i vrh konjskog repa učvrstite malom gumicom za kosu. Veća gumica mogla bi kliznuti iz kose, stoga je najbolje koristiti one najmanje, silikonske gumice.

Kroz cijeli rep malo raširite pramenove kose, kako bi frizura dobila ležerniji izgled. Konjski rep i njegovu pletenicu tada možete malo učvrstiti lakom za kosu. Ako frizuru radite djevojčicama, poseban dojam ostavit ćete ako pletenicu ukrasite ukosnicama sa cirkonima, cvijećem ili nekim drugim zabavnim ukrasima za kosu. Tako ćete dobiti pravu vilinsku frizuru. Ako se vašoj djevojčici sviđa ova, možda će joj se svidjeti i druge dječje frizure.

Ako frizuru radite sebi ili odrasloj osobi, bit će dovoljno impresivna i ovakva kakva jest.

Autor: V.B., Foto: BestPhotoStudio/Shutterstock