Haljina na točke

haljina na točke
Haljina sa točkicama, Foto: yurok/Shutterstock

Jeste li tigrica u gradskoj džungli, stidljiva dama, zaposlena majka, sportašica ili partijanerica? Zavodnica, studentica, žderačica muškaraca ili plašljiva srna? Možda ste sve od navedenog ili nijedno. Kako god, zasigurno u ormaru posjedujete pokoju haljinu. Žene jednostavno ne mogu bez njih i čak i ako ih ne nosite na dnevnoj bazi, i osjećate se mnogo udobnije u hlačama, priznajte u jednom trenu života mogli smo vas zateći u haljinici.

Haljine na točke posebice su zanimljive i zabavne i privlače poglede poput magneta. Njihov veliki bum uvidjeli smo u 50-im godinama kada su točke bile nešto sitnije i decentniej na haljinama punog kruga ili onima poznatim kao modifikacijama Diorovog New Look stila kojim se nakon kraja Drugog svijetskog rata ženska moda ponovo rasplamsala i oslobodila okova ratne štednje.

Stoga sjednite i zavežite pojas, polijećemo. Vraćamo se natrag slijedeći puteve retro mode natrag u svijet točaka i kružnica. Ovi savršeni mali krugovi podići će svaku kombinaciju koju odlučite odjenuti. Čak i ako ne želite svoju haljinu, majicu ili hlače u potpunosti posipati točkama krenite od malenih detalja poput torbice, trake za kosu ili možda točkica na noktima.

No ipak haljina na točke može biti ujedno i zabavna i ozbiljna, ovisno jeste li se odlučili za zakorak u crno-bijeli svijet ili u dugin spektar boja. Vesele i šarene haljine na točke preporučili bismo mladim djevojkama koje očijukaju sa modifikacijama pin-up stila ili mode 50 ih u ovoj novoj revidiranoj modernoj varijanti.

Nešto ozbiljnije djevojke ili žene koje si ne mogu priuštiti ovakve modne izlete i ekstravagancije mogu odabrati haljinu na crno bijele točke. Što ozbiljnije želite izgledati neka točkice budu manje. Odličan izbor je također odabrati haljinu koja je u principu jednobojna ali na njoj se nalaze detalji sa točkama poput ovratnika ili obruba. Možda lepršava svilena marama sa točkama ili pareo za plažu. Nimalo loša ideja. Ovo je sjajan način da se i u decentni poslovni stil uvrstite ove vesele suputnice.

 Autor: L.K. Foto: yurok/Shutterstock