Cipele za ured

cipele za ured
Cipele za ured, Foto: Diego Cervo/Shutterstock

Temperature su se opasno digle i postaje sve teže izdržati u uredu. Nadamo se da sve klime rade kako spada jer bi se u protivnom dan mogao pretvoriti u pravo epsko putovanje do posljednjeg kruga pakla. Kako se uopće odjenuti za ove neizdržive vrućine. Sve što želite je samo sjediti u dubokoj hladovini sa orošenom čašom unutar koje zvekeće led.

No poslovne obveze zovu. Od vas se i na 30°C u hladu očekuje jednaka bistrina uma i sposobnost obavljanja posla. Stoga prestanite komplicirati. Za ured birajte jednostavnu odjeću od prirodnih materijla. Naka bude malo lepršavija kako bi se zrak mogao slobodno kretati oko tijela.

Sve ovo znamo već napamet kada se radi o ljetnoj odjeći i borbi sa smiješno visokim temperaturama. No što je sa obućom? Što staviti na noge ako gradski asfalt prži i uzrokuje fatamorgane slučajnim prolaznicima. Ako je vaš ured dovoljno liberalan da dopušta nošenje natikača ili japanki to je sjajno. Nemojte baš doći sa onim plastičnima za vodu, ipak odaberite neke malo profinjenije varijante.

Ako ipak nije primjereno doći u takvoj obući morati ćete pronaći alternative u kojima vam neće biti prevruće. Na visoke pete, makar bile prozračne i sa remenčićima zaboravite. Najpogodnije bi bilo odabrati platforme na srednje visoku petu. Peta može biti plutene ili pletena poput one od espadrila. Takve su sandale još uvijek dovoljno elegantne i zatvorene da se mogu uklopiti u klasični poslovni stil i ipak dozvoliti nozi da diše.

Ako ne volite podignutu petu uvijek možete odabrati nešto zatvorenije verzije ravnih sandala. One će biti najbolja opcija ako se često tokom radnog dana morate ustajati i šetati od ureda do ureda. Koji god model odabrale u ovo ljetno doba ne morate biti toliko klasični što se tiče odabira nijansi, bez problema odaberite sandale sa nešto življim bojama ili pak uzorkom. Iako ste odjeveni strogo poslovno cipele i torbe vam ostavljaju nešto prostora za kreativnost. Birajte mudro, držite se hlada i pijte dovoljno vode. Ovo je naš najbolji savjet za ljeto provedeno na uredskom parketu.

Autor:L.K. Foto: Diego Cervo/Shutterstock