Prirodna sredstva za njegu kose

njega kose
Njega kose, Foto: Valua Vitaly/Shutterstock

Ukoliko ste mislili da samo kozmetički preparati pomažu kod njege tijela, razmislite ponovno. Danas postoje mnoga prirodna sredstva koja pomažu jednakim rezultatima, a ponekad čak i boljim. Za razliku od gotovih proizvoda i preparata, prirodna sredstva su zdrava, bezopasna i bez umjetnih dodataka.

Jedan od najzdravijih prirodnih sredstava za njegu kose zasigurno je maslinovo ulje. Njegove nutritivne vrijednosti oduvijek su bile poznate, a kosi daje sjaj, volumen i odličan izgled. Njeguje ispucale vrhove, oštećenu kosu i čini je jačom. Nekoliko kapi maslinovog ulja na kosi dat će iznenađujuće rezultate.

Sok od brusnice odličan je za sjajnu kosu. Ima blagotvorno djelovanje zbog čega joj pruža brz oporavak. Brusnice oduvijek imaju protuupalno djelovanje, a rezultati na kosi bit će vidljivi odmah nakon pranja. Nanesite nekoliko žlica soka od brusnice i neka na kosi bude najmanje desetak minuta. Nakon toga operite kosu šamponom i regeneratorom.

Nekoliko žlica meda u kombinaciji sa vodom, savršeni su ako je vaša kosa beživotna i nema više onog starog sjaja. Med se preporuča ukoliko bojite kosu ili ste je predugo vremena tretirali peglom, uvijačima i fenom. Sve to itekako šteti kosi i njenoj kvaliteti. Med će ubrzati oporavak. Dvije, tri manje žlice meda stavite u pola šalice vode. Mješavinu dobro promiješajte i stavite na kosu.

Neka na kosi ostane pola sata ili cijelu noć, a nakon toga je lagano isperite toplom vodom. Pripazite da voda kojom ispirete kosu ne bude prevruća jer to samo još dodatno isušuje kosu.

Autor: D.Š. Foto: Valua Vitaly/Shutterstock