Grudnjak boje kože

grudnjak boje kože
Grudnjak boje kože, Foto: pio3/Shutterstock

Mislite li da je donje rublje novijeg datuma varate se. Početci donjeg rublja sežu daleko u prošlost. Morat ćemo sjesti u vremeplov i poći na daleko putovanje koje će nas odvesti 5.000 godina unazad. Još su bogate Egipćanke primjetile da je njihovo tijelo ujedno i oružje koje valja naglasiti. Krećanke su posebnu pažnju pridavale grudima i isticale su ih uskim korzetima.

Kroz stoljeće se korzet mijenjao i modificarao, u nekim periodima slaveći grandioznost ženske figure, u nekima je pokušavajući prikriti, prateći put kojim su se kretale misli vodilje unutar kulture i društvenih tokova. Žensko tijelo oduvijek je bilo podložnijie ovoj kulturnoj manipulaciji nego muško.

No odjednom dolazak Drugog svjetskog rata raskrstio je s korzetima kada je vlada zamolila žene da ih prestanu kupovati jer se metal koji bi se inače koristio u žičanoj podršci trebao upotrijebiti za izradu ratnih brodova. Tada je jedna poduzetna i sposoba žena Mary Phelps Jacobs načinila grudnjak kakav poznajemo danas.

Prvi ovakvi grudnjaci izgledali su kao skraćeni korzeti, ali danas su se zahvaljujući razvoju tehnologije i dizajna pretvorili u mala remek djela. Znamo da je nekada tortura i gotovo nemoguća misija pronaći baš onaj pravi za vas i da nije svaki grudnjak za svaku priliku.

Žena bi trebala u svojoj ladici donjega rublja obavezno posjedovati crni, crveni, bijeli i bež grudnjak kao i jedan koji se veže oko vrata i jedan bez naramenica. Bež grudnjak je posebice zanimljiv. Ovo je grudnjak koji ćete uglavnom odjenuti na uske pamućne majice, ili poluprozirne odjevne komade na kojima ne želite vulgarno isticanje grudnjaka u nekoj tamnijoj boji.

Za grudnjake koji će poslužiti za erotske igrice i iz kojih ćete vrlo brzo biti oslobođene po oblačenju nije potrebno izdvajati velike količine novca nego za jedan ovakav grudnjak koji će sa vama provesti svaki dan, nemojte žaliti novca. Birajte isključivo prirodne materijale s malim primjesama elastina. Ponekad je teško pogoditi boju. Iako je svima jasna boja kože na grudnjaku može izgledati neprirodno pa pogledajte nekoliko modela prije nego što se odlučite za jedan. I upamtite, osim ako se ne uklapa kao dio outfita najbolji grudnjak je onaj koji je u potpunosti nevidljiv.

 Autor: L.K. Foto: pio3/Shutterstock