Odijelo na pruge

odijelo na pruge
Odijelo na pruge, Foto: Phil Date/Shutterstock

Bez obzira na to koliko imate godina i na kojem ste stupnju sada u karijeri, možda ste tek student, možda ste tek ugazili u poslovni plićak, a možda već plivate sa morskim psima…u svakom slučaju odijelo je ostalo nepromijenjeni stup muškog stila već neko vrijeme. Ako vam odijela nisu svakodnevna “uniforma” za posao nema potrebe da trošite mnogo novca na nekoliko primjeraka, ali potrebno je imati jedno dobro krojeno odijelo koje ćete moći odjenuti ako iskrsne situacija koja zahtijeva takav dress code.

Poželjno je pronaći dobrog krojača koji će vam načiniti odijelo po mjeri. Uvijek možete slučajno u trgovini pronaći ono koje vam pristaje kao saliveno. No iako su neke stvari moguće malo su vjerojatne. Velike su šanse da ćete konfekcijsko odijelo morati odnjeti krojaču kako bi popravio neke stvari i ta mogućnost se ne smanjuje eksponencijalno sa rastom cijene odijela. I ono iz jeftinije kategorije može izgledati mnogo skuplje ako savršeno pristaje.

No koje odijelo odabrati. Kako znati što kombinirati? Ako kupujete svoje prvo odijelo preporuča se kupnja jednobojnog neutralnog odijela. Izaberite bolje tamnosivo kako ne biste izgledali poput pogrebnika u crnom. No ako već imate nekoliko osnovnih odijela, nadamo se da imate i poneko sa prugama. Ako je odgovor ne, što čekate?

Odijela sa prugama jednako su formalna kao i ona jednobojna ali daju dodatni čar poslovnoj kombinaciji. Naravno pruge moraju biti tanke. Nekoliko milimetara je dovoljno kako ne biste pali u zamku da vam netko mora tri puta reći Bubimir, Bubimir, Bubimir.

Pri odabiru košulje za prugasto odijelo odaberite onu jednobojnu. Ove godine su moderne sve nijanse pastelnih boja kao i razne varijacije sive. Kravata također neka ostane neutralna i poželjno je da bude tamnije boje ili ako želite začiniti stvari crvena. Možda još i bež ili sivi baloner za one dane kada se oblaci olovnim siivlom navuku nad grad. Uživajte u kombiniranju. Odijela iako su stroga odjeća ipak imaju zanimljive mogućnosti varijacija unutar krute strukture.

Autor: L.K. Foto: Phil Date/Shutterstock