Gel za kosu

frizura učvršćena gelom
Frizura učvršćena gelom, Foto: dinkat/Shutterstock

Volite svoju kosu. Možda je duga, možda je kratka, možda je ravna, možda valovita. Poigravate se s raznim stilovima i svaki dan želite novu i zanimljivu frizuru. Kosa je bitan element stila svake žene i djevojke i naravno da želite da je savršeno stilizirana, čak i kad nemate sate i sate vremena da svaku vlas postavite na njeno mjesto.

Koliko često se služite gelom za kosu? Je li on redovan gost vašeg frizerskog repertoara ili ga pak tek rijetko koristite. Ova ljepljiva mokra masa može biti vrlo koristan mali pomagač znate li se njime služiti kako valja. Gel za kosu dolazi u nekoliko kategorija. Možete dakako nabaviti onaj koji će vašoj kosi dati mokar izgled, onaj koji će vašoj frizuri dati tek malo čvrstoće ili pak onaj koji će čitav dan kosu držati savršeno na mjestu.

No znate li ga pravilno nanijeti? Kod korištenja gela lako možemo upasti u zamku da ga stavimo previše i tada se na kosi mogu početi stvarati male bijele ljuskice koje će nalikovati peruti, ali zapravo su samo ostaci gela koji se nije dobro rasporedio dužinom vlasi.

Ovo pomagalo za stiliziranje biti će najbolja opcija za kratke i nestašne frizure kao i za valovitu, ili kovrčavu kosu kojoj možda želite povećati volumen i učvrstiti je. Najbolje ga je nanijeti na kosu koja je tek oprana i posušena ručnikom, dakle još vlažna.

Nanesite malu količinu gela na dlan, potrljajte dlanove i zatim ga rasporedite dužinom čitave kose i oblikujte frizuru. Nemojte podleći iskušenju da stavite još. Pustite ga prvo da se stvrdne i obavi svoj posao. Imate li masnu kosu, nemojte nanositi gel na korijen kose, jer bi on samo mogao potaknuti lučenje dodatnog sebuma.

Želite li postići volumen nagnite glavu i brzim pokretima nanesite gel na kosu od korijena do vrhova, ostanite malo tako nagnute glavi i podignite je tek kada se gel učvrstio. Vaša kosa bit će sjajna a frizura postojana tijekom čitavog dana. Neka svaki dan bude nova frizerska avantura!

Autor: L.K. F Foto: dinkat/Shutterstockoto: dean bertoncelj/Shutterstock