Dude varalice za bebe

dijete u kolicima

Kada god je tema duda varalica, jedino o njoj što ćete čuti je da je loša za zdravlje djeteta te da nema nikakav pozitivan učinak na dijete. Koliko je to ustvari točno, te postoji li išta pozitivno u vezi dude varalice, donosimo u nastavku.

Mnogi misle kako ako bebi ponudite dudu varalicu, da dijete više neće raspoznati majčinu bradavicu od dude varalice, i da će prestati dojiti. No, to nije točno! Dijete je vrlo pametno i jako dobro zna raspoznati te dvije stvari te zna koja od njih dvije služi za hranu. Jedino se preporučuje da se duda varalica ne nudi djetetu prije navršenih mjesec dana.

Svi će vam savjetovati da ne počnete koristiti dudu varalicu jer ćete teško odviknuti dijete od nje. To nije u potpunosti točno, jer sve ovisi o vama, kako ćete se postaviti. Dijete počinje gubiti interes za dudu varalicu već s deset mjeseci kada počinje puzati i kada ga počinju interesirati druge stvari iz okoline, tada je savršeno vrijeme da djetetu maknete dudu varalicu iz svakodnevice, te mu ju eventualno date kada ide spavati. Nakon što dijete navrši dvije godine, izbacite dudu varalicu u potpunosti!

Kako je bebama potrebno mnogo pažnje i njege, posebice kada se beba uznemiri, ako se ne želi smiriti uz niti jednu metodu, a da ste ih do tada isprobali više, ponudite joj za kraj dudu varalicu kako bi se umirila.

Duda varalica će uništiti djetetove zube ako se koristi često i u dugim intervalima te ako se koristi i nakon navršene prve godine djeteta. Posljedice mogu biti istrošeni zubi, zubi koji ne izrastu do kraja, zubi koji rastu u koso, itd.

Djeca koja koriste dude varalice imaju veću vjerojatnost da će se razboljeti od raznih zaraza te da će oboljeti od infekcije srednjeg uha. Kako bi to izbjegli, pazite da je duda djeteta uvijek u potpunosti čista.

Autor: A.Z., Foto: Shell114/Shutterstock