Zbližavanje s partnerom

bliska veza

Svaka veza je posebna na samom početku, te je puna ljubavi i onih malih iskrica. Ali kako vrijeme prolazi, te male iskrice postupno nestaju i dolazi do rutine koja guši svaku vezu. Kako vaša veza ne bi upala u rutinu, u nastavku donosimo nekoliko savjeta.

Kako bi razvili zdravu intimnost u vašem odnosu, partneru trebate pokazati da ga cijenite! Treba cijeniti svakog čovjeka, ukoliko želite lijepe i iskrene odnsoe, a posebice svoga partnera s kojim dijelite život.

Posvetite pažnju svome partneru i svojoj vezi. Pokušajte ne razmišljati previše o prošlosti i budućnosti, nego se posvetite trenutku i uživajte sa partnerom. Budite s njim svaki dan barem neki određeni dio vremena, te se posvetite samo njemu.

Šaljite svome partneru neverbalne poruke ljubavi. Dok vaš partner nešto radi ili dok razgovara sa vama, pomislite na to koliko ga volite, te mu u sebi izgovorite te riječi. Vaš partner će to osjetiti, i uzvratiti će vam.

Uvijek prilikom razgovora sa svojim partenrom, partnera gledajte u oči. Gledanje u oči prilikom razgovora je vrlo važno, kako bi osobi sa kojom razgovarate dali do znanja da je slušate i da je razumijete u potpunosti.

Uvijek pokažite partneru da ga gledate. Gledajte ga svaki dan kao one dane kada ste u njega bili zaljubljeni. Gledanje izgovara ne izgovorene riječi, pa pokušajte to što više prakticirati.

Kada razgovarate sa svojim partnerom, nasmijte mu se, pokažite mu koliko vam je stalo do njega, te da vam je bitna svaka riječ koju vam govori. Uvijek na njegove riječi dajte potvrdu.

Nikada nemojte šutiti o svojim osjećajima, niti ih nemojte zadržavati za sebe. Uvijek trebate otvoreno razgovarati sa svojim partnerom, kako bi vaša veza opstala i uspjela. Što više otvorenog razgovora, to više ljubavi i intimnosti u odnosu i vezi.

Dijelite sa svojim partnerom sve poraze i pobjede. Svaku situaciju u svom životu, bila ona dobra ili loša, trebate dijeliti sa svojim partnerom, kao što i on sa vama treba dijeliti dobre i loše situacije iz svog života, kako bi si uvijek mogli biti potpora i veseliti se jedan sa drugim.

Autor: A.Z., Foto: George Dolgikh/Shutterstock