Frizure za gustu i dugu kosu

gusta kosa

Većina žena želi imati gustu i bujnu kosu. Gustoća kose predstavlja naše zdravlje kose, a i cjelokupnog organizma. Ipak, dobar dio žena nema gustu kosu te svakodnevno priželjkuju bolji volumen. Ako ste od onih sretnica koje imaju gustu kosu, onda sigurno znate da je za nju potrebna određena njega kako ne bi djelovala neuredno i zamršeno.

Za lakše kontroliranje bujne kose, otkrit ćemo vam par trikova koji će zasigurno naći mjesto za vaš besprijekorni izgled.

Važno je znati da frizure za gustu i dugu kosu trebaju imati što više slojeva. Slojevi su potrebni da bi smanjili debljinu kose te kako bi frizuri davali jedan pravilan i lijep oblik.

Kod šišanja pripazite da slojevi ne idu previsoko kako vaša kosa ne bi djelovala neuredno. Odličan izbor kod stanjivanja kose su šiške. Naime, pomoću njih možete oblikovati željenu frizuru. Bitno je samo da pristaju uz vaš oblik lica. Nikako se ne preporuča ravno šišanje vrhova i šiški jer će to samo pogoršati stanje kose.

Zatim frizure s više kraćim slojevima će isto jako lijepo izgledati. Time će se kosi oduzeti nešto volumena, a vi ćete izgledati mlađe i svježije. Takve frizure su vrlo lagane za održavanje i raskošne su.

Želite li dobiti kovrčavu kosu s puno valova ili jednostavno prirodno imate kovrčavu i bujnu kosu, vaš stil frizure bi svakako trebao biti slojevito ošišan. Za trendi frizuru preporučujemo da kosa bude ravna, a pri krajevima lagano uvijena. Romantičarke takav stil frizure posebno odobravaju.

Bilo bi dobro kada biste izbjegavali totalne kovrče, odnosno kovrčavu kosu kroz cijelu dužinu. Tim postupkom biste mogli dobiti pretjerano kovrčavu kosu koja ide u širinu, a to ne izgleda baš privlačno.

Kod stiliziranja guste kose koristite preparate koji će kontrolirati gustoću, a ako imate kovrče, preparate koji će davati ravninu vašoj kosi. Preparati na bazi hranjivih ulja će lijepo i željeno oblikovati kosu, a vaša kosa će biti vidljivo sjajnija, njegovana i ljepša.

Tri lagane frizure pružit će vam lijep i jednostavan izgled. Tako ih je lako napraviti, a osim jednostavnosti s takvom frizurom osjećat ćete se ženstveno.

Autor: A.B., Foto: Veronika Vasilyuk/Shutterstock