Čišćenje bubrega

sjemenke bundeve za čišćenje bubrega

Parni organ mokraćnog sustava su bubrezi zaduženi za eliminaciju toksina iz tijela. Kroz bubrege svakodnevno prolazi oko 200 litara krvi kako bi se pročistila od toksina i otrova. Saznajte na koje je sve načine moguće čišćenje bubrega.

Bubrezi proizvode i hormone poput renina koji regulira krvni tlak i erythropoietin koji stimulira proizvodnju crvenih krvnih stanica i calcitriola.

Čišćenje bubrega

U svakom je tijelu razvijen prirodan mehanizam čišćenja, a ako osoba konzumira dovoljno tekućine bubrezi se mogu sami čistiti. Zato je važno da se konzumira što više tekućine kroz dan.

Bubrezima je ponekad potrebna i pomoć koja se može pružiti detoksikacijom bubrega uz pomoć ljekovitih biljaka. Čišćenjem će se spriječiti stvaranje kamenca, poboljšati rad bubrega, ojačati imunitet i normalizirati krvni tlak.

Međutim, ponekad je našim bubrezima potrebna pomoć te u ovom slučaju dolazi u obzir detoksikacija uz pomoć ljekovitih biljaka.

Bubrezi se mogu čistiti i prirodnim putem, a za prirodno čišćenje se koriste biljke koje pomažu u uklanjanju otrova i poboljšavaju njihovu funkciju.

Najbolje biljke za čišćenje bubrega su maslačak, smreka, peršin, zlatnica, đumbir, korijen bijelog sljeza, kopriva i klinčić.

Postoje i namirnice koje mogu pomoći u čišćenju bubrega, a to su sok od limuna, sjemenke buče, lubenica i sok od brusnice, a najbolji vitamini i minerali za čišćenje bubrega su magnezij, vitamin B2 i vitamin B6.

Želite li napraviti eliksir kako bi pomogli vašim bubrezima provjerite naš video recept!

Bubrežne bolesti

Želite li znati kako smanjiti rizik dobivanja bolesti i koja je prehrana kod bolesti bubrega? Ako želite izbjeći bubrežne bolesti, savjetuje se da održavate šećer i krvni tlak na normalnoj razini, pijete 8 čaša vode na dan, izbjegavate kofein, alkohol i cigarete, redovito provjeravate kolesterol i održavate zdravu tjelesnu težinu.

Neki od simptoma bubrežnih kamenaca su jaki bolovi u donjem dijelu abdomena ili području bubrega, a rizik od nastanka bubrežnih kamenaca se može smanjiti na način da se smanji unos soli u organizam i da se pije puno vode.

Bubrežni kamenci su tvrde tvari koje nastaju od kristala, a nakupljaju se na unutarnjim stranama bubrega i talože se iz mokraće. Mogu izazvati krv u urinu, povraćanje, poteškoće u mokrenju, mučninu i visoku temperaturu. Osobe koje imaju problema s bubrežnim kamencima trebaju izbjegavati hranu poput čokolade i sezama.

Autor: A.Z., Foto: Michael Stocks/free images