Akupunktura za mršavljenje

akupunktura za mršavljenje

Akupunkturom se u današnje vrijeme liječe mnoge bolesti i poremećaji, a radi se o metodi tradicionalne kineske medicine. Ovo je poznata terapeutska tehnika u kojoj se igle ubadaju u specifične točke na ljudskom tijelu zbog čega se uspostavlja vitalna energija koja kruži organizmom. Saznajte kako akupunktura može biti dobra za mršavljenje.

U Kini se vjerovalo da energija čovjeka prolazi kroz organizam putem 12 meridijana, a svaka bolest koja napadne se javlja kao posljedica neravnoteže organizma. Ta neravnoteža se očituje kao manjak ili višak energije.

Kako bi se uspostavila ravnoteža u organizmu ubadaju se tanke igle u specifične određene akupunkturne točke. Akupunkturnih točaka u tijelu ima oko 365 i nalaze se na završecima živčanih neurona. Sve te točke su dokazano elektropodražljive.

Akupunkturne točke se grupiraju u 12 kanala, a svi oni se povezuju s 12 organa. Kanali se dijele u ženske i muške i kroz sve njih teče energija.

Prije tretmana akupunkturom je potrebno utvrditi dijagnozu kako bi se ustanovio poremećaj u organizmu. Isto tako je potrebno utvrditi bitne stvari koje su vezane za stil života osobe i njeno zdravstveno stanje, ali i zdravstveno stanje njezinih braće, sestara i roditelja.

Nakon utvrđivanja dijagnoze potrebno je osobu fizički pregledati, a pregled podrazumijeva pregled očiju i jezika te pronalaženje pulsa.

Jezik svojim oblikom, mrljama i bojom odaje stanje probavnog sustava, a oči mogu pokazati u kakvom su stanju svi organi. Tek tada može započeti tretiranje akupunkturnih točaka i liječenje, ali samo od strane stručnih osoba.

Akupunktura se pokazala uspješnom u liječenju mnogih bolesti i poremećaja. Neke od njih su glavobolja, neuroza, depresija, problemi s tlakom, dišnim sustavom, različiti bolovi, kod pušenja, mršavljenja, migrene, nesanice, depresije, stresa, bolesti kože, policističnih jajnika, itd.

Kako izgubiti kilograme

Više se puta pokazalo koliko su dobre alternativne metode liječenja brojnih bolesti kao i svi alternativni pristupi kad je u pitanju popravljanje kvalitete života, bilo da se radi o liječenju od ovisnosti ili možda pokušaju da se izgubi nekoliko kilograma.

Mnogo je onih koji su pokušali nekoliko puta smršaviti oslanjajući se pritom na razne metode mršavljenja. Svoje je mjesto među korisnim metodama pronašla još jedna alternativna metoda. Jeste li čuli koliko je akupunktura dobra za mršavljenje?

Akupunkturom se pacijentu može smanjiti stres i nervoza za vrijeme trajanja dijete te se može smanjiti apetit i suzbiti hormonalna neravnoteža koja je krivac za debljanje.

Stres i nervoza se ublažuju uz pomoć igala koje se postavljaju na određene akupunkturne točke, nakon čega će se organizam opustiti zbog stimulacije mozga koji u tim trenucima otpušta određene enzime u tijelo zbog čega se pokreće proces stimuliranja tijela na opuštanje.

Djeluje se i na osjeća gladi pa se tretiranjem određenih akupunkturnih točaka nastoji smanjiti glad. Potiče se i osjećaj sitosti i suzbija osjećaj gladi zbog čega osoba unosi manje hrane u organizam.

Autor: A.Z., Foto: Khosro/Shutterstock