Maska od ruže

maska za lice

Ruža bi se mogla okarakterizirati kao sinonim ženstvenosti. Njezina ljepota očarava, a pošto je i iznimno ljekovita, žene je često upotrebljavaju u sklopu kozmetike za zdravlje kože.

Maska od ruže za lice učinit će kožu mekom, sjajnom i dati će joj sve potrebne hranjive vrijednosti. Osim svega navedenog, maska od ruže će koži lica podariti prirodnu podatnost i elastičnost, koje je vrlo teško postići kupljenim kozmetičkim preparatima. Vodice od ruže, kao i razni tonici, pomoći će vam da s kože uklonite prištiće, ožiljke od akni i tamne mrlje.

Iako se u kozmetici često mogu naći preparati čiji je sastojak ruža, njezinim laticama, možete i sami pripremiti maske i vodice koje će nahraniti vašu kožu. Osim što ćete dobiti sasvim prirodan proizvod, bez dodataka parabena, aditiva i konzervansa, ovim maskama zamirisat će cijela vaša kupaonica.

Maska od ruže za normalnu i suhu kožu

Pripremite ovu masku i vaša će koža biti nahranjena, hidratizirana i meka.

Uzmite porculansku posudu i u nju položite usitnjene latice ruže. Dovoljno će biti uzeti 5 latica. Dodajte ruži 1,5 dcl punomasnog mlijeka, 6 kapljica ulja lavande i 3 male žličice ulja kokosa. Dobro promiješajte te ostavite nekoliko sati da odstoji kako bi se svi sastojci dobro povezali i ružine latice pustile aromu. Prije nego što ćete nanijeti masku, lice dobro očistite i osušite. Nanosite na suhu kožu i ostavite da djeluje pola sata. Isperite toplom vodom i nanesite hranjivu kremu.

Tonik od ruže za mješovitu i masnu kožu

Ovaj tonik bit će idealan ako imate problema s masnom kožom i neželjenim sjajem i  čestu pojavu prištića. Tonik od ruže će suzbiti i teško uklonjive akne. Možete ga koristiti svaki dan, a najbolje će djelovati prije večernje njege lica.

Uzmite 50 latica ruže, 6 listova mente i 1 veliku mrkvu. Sve dobro usitnite i nasjeckajte te kuhajte u 1 litri vode oko pola sata. Ostavite da se dobro ohladi, uzmite cjedilo i procijedite te ulijte tonik u staklenu bočicu. Važno je čuvati ga na hladnom mjestu, a najbolje bi bilo staviti ga u hladnjak. Pošto se radi o prirodnom sredstvu, bez dodataka konzervansa, na toplom bi se mogao brzo pokvariti. Isto tako, preporučuje se iskoristiti ga u roku tjedan dana pa napraviti novi.

Pogledajte u videu na koje još načine možete iskoristiti ružine latice za njegu kože lica!

Foto: GVictoria /Shutterstock